FEHÉRBEN IS MENŐ A TISZA-TÓ
2023. december 07. írta: Lázár Tünde

FEHÉRBEN IS MENŐ A TISZA-TÓ

A Tisza-tó téli arca

Nem érdemes télen sem megfeledkezni a Tisza-tóról! Most, hogy fehér lepelbe burkolózott vidékünk, és az első decemberi havazás mesebelivé varázsolta,  érdemes Kelet-Magyaroszág legnagyobb tavánál egy kirándulást tenni. S bár a fejünkben a Tisza-tó tipikusan nyári célpont, képeinken mutatjuk, milyen csodás hangulattal vár bennünket, ha nem riadunk meg egy kis hidegtől. 

img_3539.jpeg

A fehérbe burkolózott békés és nyugodt környékünk csak látszólag alszik téli álmot a hideg hónapokban, valójában már egy kiadós sétán felfedezhetjük, hogy nagyon is él.  A rengeteg nálunk telelő madár élettel tölti meg, amit  máshol nem tapasztalunk, az itt a Tisza-tónál karnyújtásnyira megfigyelhető.

teli_kep2_tts_1.jpg

A gáton sétálva szemügyre vehetjük a nyári ludak, kócsagok, bakcsók, szárcsák, bütykös hattyúk, tőkés récék és még ki tudja, hányféle madarat. Érdemes távcsővel felszerelkezve elindulni, ugyanis a madarak pihenői, a  lihogók, általában a parttól távolabb vannak, és főleg azok a fajok tanyáznak bentebb, amelyek inkább kerülik az emberi jelenlétet.

img_0522.jpeg


img_2761.jpeg

 

img_0660.JPG

 

teli_tura_gobenel_lazar_miklos.jpg

A téli hónapokban számos rendezvény is várja az érdeklődőket. Az adventi vásárok és karácsonyi programok melegséget és ünnepi hangulatot visznek a tó környékére, nemkülönben a falvak, városok különleges, egyedi adventi dekorációi. Javasoljuk, ezeket járjátok sorba, egészen Vízkeresztig gyönyörködhettek bennük. A helyi éttermek és kávézók is különleges téli ételekkel és italokkal készülnek, így a hideg idő sem jelent akadályt a kellemes időtöltésnek.

TIPPÜNK! Idei kedvencünk a tiszaderzsi Adventi Éjszakai Piac és Abádszalók Téli táj dekorációja!

408645883_751094743708671_5501125903607025514_n.jpeg

 

408676410_751095420375270_2843976582466527735_n.jpeg

Ha valaki inkább a pihenésre, kuckózásra, töltődésre vágyik, a Tisza-tó környékén található wellness szállodák és panziók is kiváló lehetőséget kínálnak. Az abádszalóki Villa Borka, ahová például élsportolók és sztárok szívesen járnak pihenni, és a Tisza-tó legfinomabb kézműves reggelijét is náluk kóstolhatjátok, pazar szobáival, forró szaunájával, jakuzzijával felmelegíti a séták során átfázott tested, és a hétköznapok mókuskerekében kihűlt lelked.  Nézz szét náluk, kattints ide!

brown_grey_photo_collage_autumn_vibe_facebook_post-4.jpeg

Tehát, ha valaki azt hinné, hogy a Tisza-tó télen szürke és unalmas, akkor bizony téved. Az első decemberi havazás varázslatos fehérbe borította a tájat és a téli programok rengeteg élménnyel ajándékozzák meg a látogatókat. Ha szereted a csendet, a hótakarót és a téli sportokat, akkor ne hagyd ki a Tisza-tó téli csodáit!

 

Gyere a Tisza-tóra,

fedezd fel a téli mesevilágot!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. 

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

Fotó: Lázár Tünde, Matulokbácsi, Abádszalók Város, Lázár Miklós, Szepesi Imre 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr8318275579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása