SZUPER TISZA-TAVI HÚSVÉTI PROGRAMOK
2024. március 26. írta: Lázár Tünde

SZUPER TISZA-TAVI HÚSVÉTI PROGRAMOK

54806ce8da2544a25303b47dc89f6145.jpg90b455f141638cd2547cbb767a9bd59f.jpgA Húsvét a tavasz, a megújulás és a kereszténység legnagyobb ünnepe. A csodálatos Tisza-tónál is rendkívüli programok várnak a vendégekre, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak a hosszú hétvége alatt. 

Zöldellő vízpart és illatos erdő, vödörrel locsolás, tojásfestés vagy keresés, éjszakai piac és hagyományőrző programok, tulipános kalandok -  a Tisza-tó parti települések is lelkesen készülnek a húsvéti ünnepekre. Következzék egy kis ízelítő az április 5-ig tartó kínálatból!

 

Abádszalók – Húsvéti Tojásvadászat és Tulipános Kert

 

Abádszalókon, a Tisza-tó Strandon már hagyománya van a különleges tavaszi dekorációnak, melynek felkeresése a családok egyik kedvelt programja. De lesz itt a gyerekeknek húsvéti tojáskeresés is március 31-én, ahol lehetőségük nyílik részt venni a hagyományos tojásvadászaton. A tojáskeresés mellett számos egyéb játék és program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, mint például a pántlikafa-díszítés vagy a tojás-horgászat.

Március 29-én pedig megnyitja kapuit a TulipGarden Tisza-tó, ahol több mint 200.000 tulipán virágzik majd. Ez alkalommal 105 különböző tulipánfajtát csodálhatunk meg, valamint bemutató kerttel is készülnek a szervezők. A gyönyörű virágok között sétálva a látogatók kézműves vásáron is válogathatnak, és a gyerekeket is számos program várja.

54806ce8da2544a25303b47dc89f6145.jpg

 

Húsvéti vakáció a bájos vidéki villában

Tisza-tavi Húsvét az abádszalóki négy csillagos Villa Borka-ban. Idén a Húsvétot a Húsvéti Nyuszi is a Borkában tölti, aki imádja a simogatást és a saláta levelet. Lesz még tojásfestés: tojásokat fogunk "hímezni" több féle technikával, nyuszifészek keresés, melyek mélyén finomságok lapulnak...És persze idén is kerülnek az asztalra hagyományos húsvéti finomságok: sárgatúró, méteres kalács, töltött tojás, sült és főtt sonka meg egyebek. 
Aztán itt a csodás, illatos, madárdalos tavasz a Tisza-tónál, meg hát a hatalmas kertünkben, ami még több felfedezéssel és élménnyel tölti meg ezt a pompás ünnepet. 
Mitől lesz idén fantasztikus a Húsvéti családi vakáció? Nézd meg itt: https://villaborka.hu/ajanlataink/tisza-tavi_husvet/
tisza-tavi.jpeg

Éjszakai Piac, Csónaktúrák és Kenguru Park Tiszaderzsen

A húsvéti hétvége egyik különlegessége lesz az éjszaki piac Tiszaderzsen, ahol nemcsak vásárolni lehet, hanem szórakozni is. Koncertek, kézműveskedés és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket.

 

A húsvéti hétvégén sem maradnak ki a programokból az aktív kikapcsolódás kedvelői. Abádszalókról, Tiszaderzsről, Tiszafüredről és Poroszlóról is motoros csónaktúrákra indulhatnak a látogatók, ahol az érintetlen Tisza-tavi élővilágot fedezhetik fel a túravezetők segítségével. De a kedvező időjárásnak köszönhetően akár már a bringákat is előkészíthetjük a tókerüléshez.

62262406_2348185932105954_3702651611793850368_n.png

 

Emellett érdemes ellátogatni a Kenguru Parkba, ahol az Ausztrália különleges állatvilága várja a vendégeket. A kenguruktól kezdve egészen a színes madarakig számos fajta megtekinthető, és a gyerekeket játszóház, valamint kisállat-simogató várja.

img_0038_1.jpeg

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón

A tavasz beköszöntével sem maradhatnak el az érdekes programok Poroszlón sem. Az Ökocentrumban egész hétvégén tartanak ingyenes tárlatvezetéseket és számos gyermekfoglalkozást.

 

Az Ökocentrum belső tereiben óriási akvárium,szabadidőparkjában pedig kisállatok és kézműves alkotások várják a látogatókat. Az óriásnyúlak mellett új kiállítások és kézműves vásár is várja az érdeklődőket.

Tiszafüred és Sarud – Kulturális és Hagyományőrző Programok

Tiszafüreden és Sarudon sem lesz hiány a kulturális és hagyományőrző programokból. Tiszafüreden egész napos Tavaszi Zsongás várja a látogatókat, míg Sarudon a böjt végét együtt ünneplik a helyiek és vendégeik egy különleges közösségépítő napon.

A színes programok között szerepelnek tojásfestés, népi játékok, ételek főzése és még sok más érdekesség.

 

 Kiskörei Kalandok

 

Különleges, kavicskereső biciklis túrára várják a vendégeket Kiskörén. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje március 29. 12:00 óra.

 

Összességében tehát a Tisza-tó vidéke a húsvéti hétvégén is változatos és izgalmas programokkal várja a látogatókat. Legyen szó aktív kikapcsolódásról, kulturális élményekről vagy egyszerűen csak a természet közelségének élvezetéről, itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Gyere a Tisza-tóra a tavaszi szünetben,

ünnepeld a Húsvétot remek programokkal!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. 

 

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr4018363941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása