ILYEN VOLT A VIII. TÖPÖRTŐFESZTIVÁL BEREKFÜRDŐN
2019. november 16. írta: Lázár Tünde

ILYEN VOLT A VIII. TÖPÖRTŐFESZTIVÁL BEREKFÜRDŐN

A jó ízű, vidéki ételeknek nagy a vonzereje a Tisza-tónál is, s erre bizonyíték a ma megrendezett Töpörtő- és Pörcfesztivál Berekfürdőn.

Az ezer lakosú kis településen ma megtöbbszöröződött az emberek száma, annyian voltak kíváncsiak a hagyományos téli, vidéki ételeket felvonultató rendezvényen. Már délelőtt ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, pedig ekkor még az üstökben javában rotyogtak a környékre jellemző finoságok.

Berekfürdőn volt a ropogós tepertők mellett Lucskos káposzta, Pacalpörkölt, Csülökpörkölt, Töltött káposzta, Birkapörkölt, sőt az egyik üstben még Fogolypörkölt is. (A fogolyról később kiderült, hogy nem a madárról, mint fogoly, hanem a két hétig raboskodó birkáról, mint fogoly szólt a szakácsa! )

A legvicesebb szakács címre a fenti résztvevő pályázhatott volna.

A legszebb porta címet, ha lett volna ilyen, tuti Abádszalóknak ítéltük volna meg.

A legfinomabb ínyencség pedig holt versenyben a Pokoli Konyha Chilis-pörkölt dióbele, mely ezen a rendezvényen debütált és az "Egy csepp Tisza-tó"  sulyomcsonkon füstölt fürjtojása nyerte el nálunk.

GALÉRIA

De tudjátok, mivel egy kép többet mond ezer szónál is, mutatjuk a képeket:

img-3556.jpg

berek2_ks.jpg

berek2_ks_1.jpg

 

berek1_csb.jpg

berek2_csb.jpg

img-3561.jpg

img-3542.jpg

img-3541.jpg

img-3544.jpg

img-3545.jpg

img-3554.jpg

img-3549.jpg

img-3547.jpg

 

Berekfürdőt egyébként egész évben érdemes felkeresni, hisz gyógyfürdője, melynek vizére az 1930-as években bukkantak, kellemes kikapcsolódást biztosít testnek-léleknek. Olvass róla többet itt!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

Fotó: Kovács Sándor, Somodiné Csonka Beáta, Lázár Tünde

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr515309096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása