A jó ízű, vidéki ételeknek nagy a vonzereje a Tisza-tónál is, s erre bizonyíték a ma megrendezett Töpörtő- és Pörcfesztivál Berekfürdőn.
Az ezer lakosú kis településen ma megtöbbszöröződött az emberek száma, annyian voltak kíváncsiak a hagyományos téli, vidéki ételeket felvonultató rendezvényen. Már délelőtt ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, pedig ekkor még az üstökben javában rotyogtak a környékre jellemző finoságok.
Berekfürdőn volt a ropogós tepertők mellett Lucskos káposzta, Pacalpörkölt, Csülökpörkölt, Töltött káposzta, Birkapörkölt, sőt az egyik üstben még Fogolypörkölt is. (A fogolyról később kiderült, hogy nem a madárról, mint fogoly, hanem a két hétig raboskodó birkáról, mint fogoly szólt a szakácsa! )
A legvicesebb szakács címre a fenti résztvevő pályázhatott volna.
A legszebb porta címet, ha lett volna ilyen, tuti Abádszalóknak ítéltük volna meg.
A legfinomabb ínyencség pedig holt versenyben a Pokoli Konyha Chilis-pörkölt dióbele, mely ezen a rendezvényen debütált és az "Egy csepp Tisza-tó" sulyomcsonkon füstölt fürjtojása nyerte el nálunk.
GALÉRIA
De tudjátok, mivel egy kép többet mond ezer szónál is, mutatjuk a képeket:
Berekfürdőt egyébként egész évben érdemes felkeresni, hisz gyógyfürdője, melynek vizére az 1930-as években bukkantak, kellemes kikapcsolódást biztosít testnek-léleknek. Olvass róla többet itt!
Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne... Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.
További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!
Fotó: Kovács Sándor, Somodiné Csonka Beáta, Lázár Tünde