INDULNAK A KERÉKPÁROS KOMPOK A TISZA-TAVON
2024. április 24. írta: Lázár Tünde

INDULNAK A KERÉKPÁROS KOMPOK A TISZA-TAVON

Mostantól könnyedén elérhetővé válik a Tisza-tó körüli kalandok új dimenziója, indulnak a kerékpáros kompok!  Tegnap ünnepélyes keretek között adták át Tiszaderzsen a régóta várt új kerékpáros és gyalogos kishajókat, amelyek májustól közlekednek a tó két partja között. Ez az örömteli hír nemcsak a családosokat, hanem minden kerékpárost megörvendeztet!

 

ke_p_40.jpeg

 

A Tisza-tó a síkvidéki kerékpározás hazai fellegvára. Évről-évre újabb csúcsokat dönt a tavat két keréken kerülők száma, s az újabb beruházás nem csak egy újabb attrakciót jelent, hanem a két kerékpáros-, gyalogos kishajó révén a rövidebb szakaszok választása is lehetővé válik. Mostantól a kisgyermekes családoknak, a kezdő tekerőknek, és az időseknek és  sem kell lemondaniuk a Tisza-tavi kerékpározás élményéről.
.
.
A biciklis kompok újabb pluszt tesznek hozzá a térség egyre növekvő aktív turisztikai jelentőségéhez – mondta a kishajók átadóján Petényi Mirkó, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ igazgatója. Szerinte már az első év igazolni fogja, hogy szükség van a kompokra, s talán a nagyobb kapacitásra is jelentkezhet igény. A mostani gyalogos-biciklis kishajók vízre kerülése jelzi, hogy a helyiek összefogása az állami szektort cselekvésre buzdította. 
ke_p_42.jpeg

Szálljatok fel a Tiszaderzs és Tiszanána között közlekedő kishajóra, és fedezzétek fel a kishajók lehetősége kínálta új, rövidebb útvonalakat, amelyek igazi élményeket rejtenek magukban a kerékpáros turizmus szerelmeseinek!

A kompok nemcsak a hosszabb távokat teszik elérhetővé könnyedén, hanem hogy  azok is részt vegyenek a Tisza-tó körüli kalandokban, akik kevesebb időt vagy energiát tudnak szánni a túrázásra. Az új lehetőségek révén mostantól mindenki részese lehet a Tisza-tó varázslatos világának a 4 méter magas természetes kilátón tekerve akár rövidebb, akár hosszabb túrák keretein belül.

Az új hajók napi 10 és 18 óra között közlekednek majd.  Ha részt szeretnétek venni ezen az új, izgalmas kalandon, ne felejtsetek előzetesen egyeztetni az ügyfélszolgálattal a 06 30 628 9054-es telefonszámon!

ke_p_41.jpeg

Információk a járatokról: 

Komp menetrend és árak
A kishajó közlekedik naponta 10 órától 18 óráig, igény szerint, időjárás és vízállás függően.
Viteldíj: Tiszaderzs és Tiszanána között: 2.500 Ft/fő
6 éves kor alatt ingyenesen utazhatsz!
A kisgéphajó minimum 5 fővel indul.
Feláras viteldíjak 5 fő alatt:
1 fő: 12.500 Ft/fő
2 fő: 6.250 Ft/fő
3 fő: 4.200 Ft/fő
4 fő: 3.100 Ft/fő
Kerékpárszállítás: Első kerékpárod ingyenes, minden további csak 500 Ft/db
Kisállat, eb: Minden kutyát, kisállatot szívesen fogadnak, 1.000 Ft/db szállítási költséggel
Üzemeltető: Tiszaderzsi Községfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft
Felügyelő: Pataki Pál: 06 30/ 628-9175
Ügyfélszolgálatunk: Hívj bátran a 06 30/ 628-9054 számon!
Szállítható utasok: Maximum 9 fő, kerékpárok száma 9 db. 

Az új kerékpáros kompok lehetővé teszik, hogy a Tisza-tó csodás természeti-, és aktív kikapcsolódási élményét bárki átélhesse. Akár kevesebb időt tud szánni a túrázásra, akár rövidebb távban gondolkodik mert nem érzi még elég felkészültnek magát a teljes körre, rajta!.

Tisza-tó kerülés/távok

1. Mini: Abádszalók-Tiszaderzs-komp-Dinnyéshát-Kisköre-Abádszalók 20km

2. Közepes: Poroszló-Sarud-Dinnyéshát-Komp-Tiszaderzs-Tiszafüred-Poroszló kb.48km

3. Kiskör: Tiszafüred-Abádszalók-Kisköre-Poroszló-Tiszafüred 67km

4. Felsőkör: Poroszló-Tiszadorogma-Komp a Tiszán-Tiszacsege-Tiszafüred-Poroszló kb.40km

5. Nagykör : Indulj bárhonnét és tekerj teljes kört! Kb. 98km.

 

ke_p_44.jpeg 

Figyelem! A 98 km-es nagy kör felső szakasza az extrém kalandok kedvelői számára lehet érdekes. A nagy kör/teljes kör tulajdonképpen a népszerű kis kör bővített, Tiszavalki-medencét is magába foglaló változata kompátkeléssel Tiszadorogmánál. Lenyűgöző, vadregényes tájakat, szemkápráztató természeti jelenségeket láthatsz itt, például a Tiszavalki Madárrezervátum. Mivel többnyire földúton, murvás részeken kell haladni, a nagy kört inkább tapasztalt kerékpárosoknak ajánljuk.

Hallottál már a Tisza-tavi Madárrezervátumról? Itt bemutatjuk, csak kattints!

ke_p_43_1.jpeg

Ne hagyjátok ki ezt az izgalmas lehetőséget! Fedezzétek fel a Tisza-tó új arcát az új kerékpáros kompok segítségével, és legyetek részesei az izgalmas bringás kalandnak a természet ölelésében!

TIPP! Szállásajánlatunk- ami jobb mint otthon!

Úgy érzed, érdemes a Tisza-tó csodás helyeire rálelned? Akkor szívből ajánljuk a Tisza-tó legszebb villáját, SoulPlace helyét, a Villa Borkát. Válaszd ezt a stílusos, madárdalos villát,  és a Tisza-tó 1. bloggere, Tünde lesz az idegenvezetőd,   Tökéletes és menő, családbarát medencés szállás a Tisza-tó legfinomabb kézműves reggelijével a Villa Borka. Válasszátok ezt, ha jöttök!

AJÁNDÉK! Foglaljatok 2024.07.01-ig szóló pihenésetekre minimum 3 éjszakát a Villa Borkába és ajándékba kapjátok a jegyet a kompra! 

Foglaláskor a megjegyzéshez írjátok ezt a kuponkódot: KOMP3 !

img_2125.jpeg

 

Gyere a Tisza-tóra,

tekerjetek hosszabb vagy már akár rövidebb távon is!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

Fotó: Aktív Magyarország, F.Kovács Sándor, Lázár Tünde

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr1518388611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása