MEDDIG KERÜLGETJÜK MÉG A KÖREI HIDAT?
2018. november 18. írta: Lázár Tünde

MEDDIG KERÜLGETJÜK MÉG A KÖREI HIDAT?

Csúszik a Kiskörei Tisza-híd felújítása. Az eredeti tervekhez képest fél évvel tovább, május 14-éig még biztosan nem közlekedünk a hídon; illetve addig még zötykölődhetnek a pótlóbuszokkal az utasok Kisköre és Abádszalók, illetve Kisköre és Kisújszállás között a Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon – tájékoztatta a MÁV Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

koreihid_1.jpeg

 

A közleményben felidézik: a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében megújul Magyarország egyetlen vegyes használatú, közúti és vasúti átkelője, a Kiskörei Tisza-híd.
Az eredeti tervek szerint a vonatközlekedés csak november 17-éig szünetelt volna a hídon, ám a felújítás tovább tart a tervezettnél.A munkák során ugyanis előre nem látható műszaki hibákat tártak fel.

A pótlóbuszok november 17-étől december 17-éig,illetve március 27. és május 14. között a kiskörei vízerőmű hídja felé kerülnek, mert a rekonstrukció megköveteli a híd lezárását a közúti forgalom elől is – írták.

Fontos tudnivaló, hogy a részleges rekonstrukció nyomán a híd élettartama, üzemben tartásának ideje legalább 10-15 évvel meghosszabbodik.

telekes_attila_kepe10.jpg


A korszerűsítés kiterjed egyebek között szerkezeti elemek cseréjére, a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítására, sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítésére és javítására, a korrózióvédelmi bevonat helyreállítására, valamint a hídhoz csatlakozó út felújítására.
A felújítás nyomán megszűnik a vasúti forgalomban bevezetett óránkénti 20 kilométeres sebességkorlátozás, a megengedett sebesség 40 kilométerre változik – olvasható a közleményben.

Bízunk benne, hogy tavaszra tényleg elkészülnek a munkálatokkal, és egy biztonságosabb, korszerűbb híd köti össze a Tisza-tó két oldalát egymással.

A térség, s egyben mindannyiunk érdeke, hogy türelemmel várjuk május közepét.

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

Gyere a Tisza-tóra,

tavaszra már könnyebben közelítheted meg...

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr1014378726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása