TISZA-TAVI NYÁRZÁRÓ GASZTROFESZTIVÁL
2024. szeptember 05. írta: Lázár Tünde

TISZA-TAVI NYÁRZÁRÓ GASZTROFESZTIVÁL

II. Ráérős Tisza-tavi Reggeli-Mert a Tisza-tó FINOM!

Idén szeptember 7-én fergeteges piknik hangulatú gasztrofesztivállal búcsúzik a Tisza-tavi nyár. Immáron második alkalommal kerül sor a Ráérős Tisza-tavi Reggelire, mely idénre jócskán túlnőtt az eredeti kereteken.

2024_augusztus_31_-2.jpeg

 

Kedves Tisza-tó szerelmesei!  Ne hagyjátok ki a nyár utolsó nagy közösségi eseményét! Idén is megrendezésre kerül a II. Ráérős Tisza-tavi Reggeli, mely szeptember 7-én, most szombaton vár mindenkit szeretettel. Ez a különleges program a tó környéki kistermelők és szolgáltatók összefogásával született meg, hogy együtt, ráérősen és finoman búcsúztassuk el a nyári szezont.

A házias ízeiről, kézműves finomságairól, fenntartható, vegyszermentes zöldségeskertjének kincseiről híres abádszalóki minihotel, a Villa Borka hatalmas udvara benépesül hétvégén, azonban nemcsak saját konyhájába, de az ikonikus Tisza-tavi ízekbe is bepillantást ad vendégeinek.

75bf874d-47b9-406a-b4f4-6ecfcfae16e1.jpeg

Mi vár Rátok?

A Villa Borka kertjében megrendezett esemény egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy élvezzétek a Tisza-tó környékének ízeit és hangulatát. Kézműves reggelik, különleges helyi termékek és ínycsiklandó finomságok várják az érdeklődőket, amit a környék legjobb kistermelői kínálnak. Friss péksütemények, sajtok, lekvárok és mézek... minden falatban érezhető lesz a Tisza-tó szeretete és gondos munkája.

Az eseményen kóstoló adagokat vásárolhattok, melyek ára mindössze 500 Ft/adag-tól elérhető. Így többféle ínyencséget is kipróbálhattok, miközben lazán elmerülhettek a vidék ízeiben.

puzsoma_martin-7.jpeg

Akiket és amiket kóstolhattok:

 

Egy csepp Tisza-tó/Szabó István

Tisza-tavi parasztravioli-A hagyományos kunsági kötött galuska újragondolt variációja 3 ízben: Harcsapaprikás, Bakonyi és Csirkehúsos módozatban

Pokoli Konyha/Varga Csilla

Zöldségkrémes mártogatós tál és gyümölcsözön tállal készül

Lilaakác Kisvendéglő/Abádszalók

Bár az étlapján már nem szerepel, de mindenki imádta, ezért most a pikniken a Velős pirítósát kóstolhatjátok

Villa Borka reggelijéből ízelítők:

Készülünk frissen, 3Xkelesztett Rongyoskával, melyet sült kolbásszal, kacsazsíros májpástétommal tálalunk

Sülnek folyamatosan a cukkinis tócsnik, amit mártogatóssal, és mini-húsgolyókkal teszünk tányérodra

Szivárványos kerti finomságok mártogatósként és grillezve frissen sült zsömlénkkel

Kétféle desszertünk is lesz, szóval érdemes lesz jönni és kóstolni.

 

 

Kézműves vásár és programok

 

A finom falatok mellett egy különleges pop-up kézműves vásár is vár Rátok, ahol helyi kézművesek mutatják be termékeiket – legyen szó egyedi ajándékokról vagy textilárukról. Tökéletes alkalom, hogy támogasd a helyi alkotókat, és magaddal vigyél egy kis darabot a Tisza-tóból.

Válogathattok Tiszaderzs csodás kézműves termékeiből, de lesznek isteni  szörpök, mézek, csokoládék, lekvárok, hogy télre feltöltsétek kamráitokat.

puzsoma_martin-6.jpeg

Velünk lesz Telekes Attila különleges tollaival, ahol azt is megtudhatod, hogyan kísérletezte ki, s készíti a tiszai szemétből egyedi tollait.

Az Orangeriben Halmos Endre csodás Tisza-tai képeiből állítottunk össze kiállítást, hogy lássátok a madarak szemszögéből is tavunkat. Endre a Varázslatos Magyarország fotópályázatának győztese, s évek óta a Tisza-tó szerelmese, melynek kis keresztmetszetét tárja elétek.

 

puzsoma_martin-4.jpeg

 

Elfogadta meghívásunkat, s velünk tart a BoglyaFeszt, mely az Egyboglya Alapítvány falusi táborából nőtte ki magáta tó északi részen. Köszönjük, hogy Falusi Játszóudvarukkal szórakoztatják Vendégeinket: tojáskeresés, teknőben mosás, terménybetakarítás, boglya rakás, horgászás, tehén fejés... :) Jó móka lesz!

A délelőtt folyamán Pop Ildikó Hangterapeuta hoz bennünket harmóniába különleges hangszereivel, hangtálaival. Ellazulhatunk, kipihenhetjük a nyarat és az első iskolahét fáradalmait, stresszét.

puzsoma_martin-5.jpeg

 

 

 

szabo_istva_n_e_s_egy_csepp_tisza-to_-5.jpeg

A nap során zenés chill hangulatot biztosít Puzsoma Martin saját dalaival és közönség kedvencekkel a lazuláshoz, ejtőzéshez vagy éppen táncre perdült vendégeinknek.

Vidám, nyugodt és barátságos atmoszférát teremtünk, amely kiválóan alkalmas lazításra, beszélgetésre, hogy egy kicsit megállj, és csak élvezd a pillanatot.

Közösségépítő találkozó

A rendezvény célja nemcsak az, hogy élvezd a finom falatokat és vásárolj a helyi kézművesektől, hanem hogy erősítse a Tisza-tó környéki közösséget. A helyi termelők, szolgáltatók és látogatók találkozója alkalmával új kapcsolatok épülhetnek, baráti beszélgetések születhetnek, és közösen gondolhatjuk át, hogyan tudunk még inkább vigyázni erre a különleges vidékre.

colorful_modern_illustrative_park_picnic_event_poster-4.jpeg

Ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Az esemény ingyenes, de a helyek korlátozottak, ezért kérjük, hogy regisztrálj előzetesen! Így biztosíthatod a helyed a Villa Borka gyönyörű kertjében, és része lehetsz ennek a különleges, ráérős reggelinek.

REGISZTRÁCIÓ ITT!

Ne maradj le a II. Ráérős Tisza-tavi Reggeliről! Búcsúztassuk együtt a nyarat, töltsük meg a napot jókedvvel, finom falatokkal és közösségi élményekkel!

Időpont: 2024. szeptember 7., szombat, 9:00-15:00
Helyszín: Villa Borka, 5241 Abádszalók, Szivárvány út 25. 

Várunk szeretettel, hogy közösen zárjuk a Tisza-tavi nyarat!

Gyere a Tisza-tóra,

búcsúztassuk együtt a nyarat ráérősen, komótosan!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr8118470081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása