BEFEJEZÉSHEZ KÖZELEDIK A TISZAFÜREDI KERÉKPÁROS CENTRUM
2015. október 23. írta: Lázár Tünde

BEFEJEZÉSHEZ KÖZELEDIK A TISZAFÜREDI KERÉKPÁROS CENTRUM

Ahogyan arról március elején beszámoltunk, a már 15 éve tudatosan  az ökoturizmus, aktív turizmus irányába fejlesztett Tisza-tónál épül Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma.

bringaterv_1.png

A fejlesztés nemcsak az infrastruktúrát bővíti, de számos innovatív kerékpáros szolgáltatást is biztosít a síkvidéki-, természet közeli kerékpározás szerelmeseinek. Ilyen lesz többek között a mobil kerékpár-szerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, pihenő, vagy a túrában elfáradt gyermekek, szülők visszaszállítása a kiindulási helyre.

A márciusi alapozást követően május közepén bokrétaavatót tartottak, jelenleg pedig már a befejező külső-, belső építési munkálatokat végzik az épületen.

Szabó Lajos, a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára a bokrétaavató ünnepségen hangsúlyozta: a fejlesztés célja, hogy magasabb minőségi kategóriába emelje a Tisza-tó turizmusát. Magyarország legnagyobb kerékpáros centrumában az információnyújtás és a kölcsönzési lehetőség mellett számos kényelmi szolgáltatást is elérnek majd a bringások, így például zuhanyzót, öltözőket.

S a legszuperebb, hogy a kör alakú épület második emeleti tetőteraszán kialakítanak egy panorámás kávézót, ahová biciklivel is fel lehet tekerni. Ki ne szeretne a tó-kerülésben megfáradt tagjait pihentetni egy finom kávé kortyolgatása közben, s gyönyörködni páratlan Tisza-tavunk panorámájában?

A kivitelezés alatt álló projekt fontos eredménye, hogy összekapcsolják az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút Tiszafüred feletti és alatti szakaszát, ezáltal kiiktatják a forgalmas 33-as utat, s a térségben Tiszadobtól egészen Szolnokig bringaúton lehet majd kerekezni.

A képeket időrendben látjátok, az utolsó kockák október második felében készültek.

 

Márciusban ...

bringatemplom_008.jpg

 

A májusi bokrétaavatón ...

bokretaavato_turizmusonline.jpg

 

Augusztus végén ...

2015_09_22_furdohaz_010.jpg

 minden_telorol_419.jpg

minden_telorol_417.jpg

 

Október második felében ...

oktober_083.jpg

 

oktober_085.jpg

 

oktober_084.jpg

 

 

Gyere a Tisza-tóra, 

ahol a bringásokat (is) egyre több kényelem és gondoskodás várja!

 

Fotó: Lázár Tünde, Turizmusonline (3. kép)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr348015059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása