PÜNKÖSDI PROGRAMDÖMPING A TISZA-TÓNÁL
2019. június 04. írta: Lázár Tünde

PÜNKÖSDI PROGRAMDÖMPING A TISZA-TÓNÁL

A legjobb Pünkösdi programok

Az időjósok nem hagynak cserben bennünket, s igazi nyári időt jósolnak a Pünkösdi hosszú hétvégére. Érdemes tehát kicsit tervezni, és a hosszú hétvégét tartalmasan tölteni. Ez hétköznapokon sem nehéz a Tisza-tónál, Kelet-Magyarország legnagyobb tavánál, most azonban igazi programdömping vár rátok. Pakoljátok össze a családot, s gyertek a Tisza-tóra!

 

Mutatjuk a kínálatot:

1. 06.09. Abádszalók- Tisza-tó Tortája Gasztrofesztivál /Füzes Kemping

ece6ea54-659e-4d57-b24e-ab46a7a08f9a.png

Igazán édes fesztiválra várnak Pünkösd vasárnapján Abádszalókra, az idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Tisza-tó Tortája gasztrofesztiválra és versenyre. A neves tagokból álló zsűrit Mautner Zsófi vezeti.

Mire számíthatsz? Lesz itt kerek sütemény, édes sütemény, sós sütemény, torta sütemény, szögletes sütemény, habos sütemény....(Gombóc Artúr után, szabadon... :) ) Minden sütemény, ami csak létezik a világon! S ha nem csak kóstolni, de készíteni is szereted az édességeket, akkor kedvenceddel nevezhetsz a versenyre.

f924e08c-df68-4ff1-a408-06162d7f28f5.jpeg

A nap folyam workshopokon is részt vehetnek a vendégek. Lesz csokiöntés, sulyomkrémmel töltött bon-bon készítés, cukorvirág, és torta-foglalkozás is. a fesztiválokon már megszokott, zene, gyerekprogramok, jókedv egész nap!

.

2. Pünkösd az Ökocentrumban -Poroszló /2019.06.09.-10.

A Tisza-tavi Ökocentrum az év minden napján várja a látogatókat. Érdemes a kora délelőtti órákban érkezni, hisz Európa legnagyobb édesvízi akváriuma mellett terrárium kiállítás, 3D-s mozi, külső állatpark-, és állatsimogató, látvány vidra és pelikánetetés, játszóterek nyújtanak egész napos szórakoztató élményeket az egész családnak.

okoc_funiq.jpg

Most, Pünkösd alkalmából pedig kiegészül a hosszú lista környezettudatos-, és ökojátékokkal, kézműves programokkal. Nem fog unatkozni, aki Poroszlót választja.

Részletesen itt olvashatsz az Ökocentrumról!

.

3. Tiszafüred- Ünnepi könyvhét rendezvényei /2019.06.04.-17.

Az olvasás szerelmeseinek szuper kikapcsolódás az Ünnepi Könyvhét. A Városi Könyvtár ad otthont a két hetes rendezvénysorozatnak, amelyen könyvbemutatók, író-, olvasó találkozók követik egymást.

.

4. Tiszafüred-Szabics Kikötő/ Pünkösdi Túrák az őserdőben 2019.06.08.-10.

A Szabics Kikötő által üzemeltetett két fantasztikus tanösvényt már sokan ismeritek. A Tiszavirág Ártéri Sétaút és a Pákász Tanösvény is egy ártári szigeten található, a Tisza élővilágát, a régi tiszai mesterségeket bemutató tematikus ösvény. Igazi dzsungelben érzi magát, aki nekivág a felfedezésének!

atjaro.jpg

Pünkösdkor még több élményben lehet részetek, hisz a kikötő munkatársai által vezetett túrákon ismerhetitek meg ezt a fantasztikus világot. Kicsik-nagyok egyaránt jól fognak szórakozni.

Aki a víz felőli oldalról is megismerné a csodás Tisza-tavat, szintén itt jelentkezhetnek csónaktúrákra.

.

5.Bibliai Ételek Fesztiválja- Sarud 2019.06.08./Közösségi Ház

Idén már 5. alkalommal rendezi meg Sarud Község Önkormányzata a Bibliai ételek versenyét, melyet egy királyi mesterszakács, Nagy Zoltán kóstol és rangsorol.. Évezredes hagyományú ételek, s jó hangulatú kóstolók a nap folyamán.

Az elkészítendő ételeket Eperjesi István plébános megáldja, majd kezdődhet a munka!

A nap folyamán a Hevesi József Magyarnóta Klub szórakoztatja a vendégeket Balázs Richárd cigányzenekarával.

.

6. Nagykun Termelői Piac- Karcag 2019.06.07. 14:00-18:00 óra között

Aki igazi, kézműves ízeket, portékákat keres, nekik ajánljuk a karcagi piacot. A termelői piacra kizárólag kézműves élelmiszerekkel, termékekkel érkezhetnek az árusok 40 km-es körzetből.

Szóval ellenőrzötten helyi, ellenőrzötten kézműves dolgokat tudtok itt beszerezni.

.

7. Nagy Cseresznyevásár- Nagykörű 2019.06.08. 9:00-20:00 óra között.

A Nagykörűi Tájház és Vendégház már 10. alakalommal ad otthont a cseresznyevásárnak.

Nagykörű híres a finom, roppanós, ízes cseresznyéjéről, melynek termesztése nagy hagyományokkal rendelkezik a faluban.

Gyertek, kóstoljátok finom cseresznyéjüket, cseresznyés ételeiket!

.

8. Országos Gulyásverseny-, és Pásztortalálkozó- Hortobágy 2019.

A rideg tartásban élő szürke marhát vigyázó pásztorok, gulyások körében még ma is élő hagyományokat, mesterségük fogásait kívánja bemutatni. Az ország számos pontjáról érkező gulyások és az utánpótlást képviselő bojtárok egymással versengve bizonyíthatják mesterségbeli tudásukat. A főbb versenyszámok – melyek a pásztorok mindennapi munkáihoz kapcsolódnak – a vízhúzás gémeskútból, az állatszámlálás, mely során hídon áthaladó állatok létszámát kell minél pontosabban megbecsülni, fülszám olvasás, karikás ostor használat és gulyásbot dobás, pányvadobás, de a versenybírák nézik a felszerelés és a ruházat milyenségét is.

forras_turacenter_hu.jpg

A rendezvényt a hortobágyi Pusztai Állatparkban tartják, melynek megnyitója 9:00-kor kezdődik, és egészen délután 4-ig követhetjük a gulyások, bojtárok virtusát, mire győztest hirdetnek.

gulyastali.jpg

Belépőjegyek: 900/600 Ft-ért vásárolhatóak.

 

TIPP!  Ne maradj le ezekről a szuper programokról, foglalj szállást a Tisza-tó legjobb vendégházába! A fürdőruhádat is hozd magaddal!

 

 Gyere a Tisza-tóra,

szuper élményekkel térhetsz haza!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr4514872654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása