HÚSVÉTI PROGRAMOK A TISZA-TÓNÁL
2019. április 18. írta: Lázár Tünde

HÚSVÉTI PROGRAMOK A TISZA-TÓNÁL

Az időjósoktól ajándékba kapjuk a napos, melegedő időt Húsvétra! Ezért is érdemes erre a hosszú hétvégére a Tisza-tavat választanod, ráadásul programokban sincs hiány Kelet-Magyarország legnagyobb tava mellett.

varga_peter_csonakos.jpg

Lesz itt mindenkinek kedvére való lehetőség: természetimádóknak, családosoknak, ízvadászoknak, és az aktív kikapcsolódás híveinek is. Persze a hagyományokról sem feledkeztek meg környékünkön, vagy a most divatos tojásfákra is érdemes egy pillantást szánni.

2019.04.19. Nagypéntek

Hortobágy, Abádszalók, Tiszaörvény

A Hortobágyi Pusztai Állatparkban már pénteken kezdetét veszi a készülődés. Kézműveskedés minden korosztálynak: tojásfestés, tojás keresés, nyusziteke és alma halászat.

Ha már itt vagytok, ne hagyjátok ki a Madárkórházat, ahol nem csak gyógyítják, de hatalmas madárröptékben be is mutatják a lakókat.  Ha megéheztél válaszd a Hortobágyi Csárdát, ahol nem csak ízes ételekkel, de a letűnt idők hangulatával is megismerkedhetsz.

madarkorhaz.jpg

Délután pedig irány a Hortobágyi Nemzeti Park látogatóközpontja, ahol bemutatják a pusztai és lápi életet (Figyelem! Tényleg jól fogsz szórakozni.)

Az Abádi Kikötő sétahajó járatot indít péntektől, hogy a vízről is megcsodáld a Tisza-tavat. A hajók indulása Abádszalókról 11:00, 15:00 és 17:00 órakor. Bővebb információ a kikötőben.

A Hello Hal-at bizonyára már sokan ismeritek a médiából, vagy a Tisza-tó kerülő bringatúráról. Tiszaörvényen három napig Halpiknikkel: ünnepi menüsorral, gyerkőcöknek programokkal várnak.

 

2019.04.20. Szombat

Hortobágy, Abádszalók, Karcag

Aki inkább a szervezett túrák híve, szombat reggel várják Hortobágyon Föld-napi madarásztúrára. Gyülekező 7:45, Halászbárka Halastavi Fogadóközpontnál.

A kilátogatók a szakvezetéses gyalogtúrán megismerkedhetnek a terület legfontosabb értékeivel, a halastavak élővilágával. A túra részét képezi a távcsöves madármegfigyelés is, melynek során a résztvevők bepillantást nyerhetnek a tavaszi madárvonulás mozgalmába.

A legészakibb, Kondás nevű tóhoz való kijutást a "Szíktipró" húzta kisvonattal ejtjük meg, a visszautat pedig gyalogosan sétáljuk le.

A túra 5 km hosszú és mindenki számára teljesíthető.

Időjárásnak megfelelő réteges öltözet, kézitávcső ajánlott.

Helyszín: Hortobágy-halastavi tanösvény

Részvételi díj: 2600 Ft/felnőtt; 2000 Ft/gyerek; 7000 Ft/család (2 felnőtt, 2 gyerek) Előzetes bejelentkezés szükséges!

Az egész napos kerekezésben, tekergésben megéhezetteknek ajánljuk az abádszalóki Lilaakác Kisvendéglőt. A Tisza-tónál 27 éve ismerik nevét, szeretik finom ételeit, ráadásul most megnézheted az ország legöregebb, egy tőről fakadó lilaakácát is teljes virágpompában.

dscn3537.JPG

Ne hagyd ki a legfinomabb Halászlét, vagy Húsvét lévén válaszd a Báránycsülköt!

A kisvendéglő címe: Abádszalók, Blaha Lujza tér 3. A hosszú húsvéti hétvégén is nyitva: 12:00-21:00 között.

Tudtad, hogy Karcagon a fák lombjai között sétálhatsz? A 6 méter magas, 240 méter hosszú, az erdő megismerését segítő sétány 40 interaktív állomáson keresztül, a legmodernebb eszközökkel mutatja be az erdő élővilágát, a környék helytörténetét, tájtörténetét. Hozzásegít, hogy évszaktól függetlenül olyan magasságokban tudjunk szemlélődni, ahová az átlag kiránduló nem jut el. A sétány közvetlen közelében pihenő padokat valamint a gyermekek további szórakozását segítő, játszótéri játékokat is elhelyeztek.

Belépőjegy: nincs, ingyenesen látogatható.

 

 

2019.04.21. Vasárnap

Abádszalók, Berekfürdő, Poroszló

Abádszalókon délelőtt 9:30-kor veszi kezdetét a Húsvéti Sonkadalom!

Ha Húsvét akkor Húsvéti So(n)kadalom!
Nagyon sok gyermekprogrammal, finom húsvéti ételekkel, kézműves foglalkozásokkal, színpadi produkciókkal várunk mindenkit a Városháza előtti téren!

A rendezvény ingyenes, de a helyszínen készült húsvéti étkek 300 Ft-os kóstolójeggyel kóstolhatóak.

husveti_sonkadalom.png

Ezt ne hagyjátok ki!

 

A Poroszlói Ökocentrumba  évről-évre beköltözik ilyenkor a Húsvéti Nyuszi!  A méltán híres látnivalók mellett kézműves foglalkozásokkal, Húsvéti vásárral és nyuszis kisállat simogatóval várnak bennünket.

Berekfürdőn, a Bod László Művelődési Központban a Húsvéti Locsoló Forgataggal várnak. Lesz táncház, kézműveskedés,  modern tánc, de még nyuszi-szépségverseny is. Hozd el, s nevezd saját nyuladat, ha arra jársz!

 

 

2019.04.22. Hétfő

Tiszafüred, Tiszaörvény

A Szabics Kikötő és Szabadidőpartról már sokat hallottatok tőlünk. Ők építették egyik kedvenc Tisza-tavi Tanösvényünket, a Pákász Tanösvényt. Náluk minden hétvégén van tematikus túra vezetővel. Húsvétkor természetesen Tojásvadász túrát (hivatalosan Húsvéti Nyuszitúrát) szerveznek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Kapsz egy térképet, s ennek  segítségével kell megtalálnod a Tisza-tó ártéri őserdejében elrejtett finomságokat.

jovunk_mar.jpg

Az izgalmas kaland 11:00-kor kezdődik.

Részvételi díj felnőtteknek 1600, diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 1000 Ft.

Kalandok után egy kis történelem: Tiszaörvényen találod Magyarország egyetlen függőcsatornáját, melyet 80 éve építettek. Lényegében öntöző-csatorna egyenesen Horty Miklós egykori kenderesi birtokáig. Gondolnád, hogy a "betonteknő" egy történelmi, ipari műemlék?

 Gyere a Tisza-tóra,

Húsvétkor is remek programok, szuper kalandok várnak!

 

Fotó: Varga Péter, Hortobágyi Madárkórház, Abádszalók, Én

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr5514773716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása