ÚJRA LEZÁRJÁK A KÖREI HIDAT
2019. március 20. írta: Lázár Tünde

ÚJRA LEZÁRJÁK A KÖREI HIDAT

A MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének köszönhetően végre megújul Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője, a kiskörei Tisza-híd. Mivel ősszel még nem fejezték be, március 27-én a közúti forgalom elől ismét lezárják a hidat a felújítás várható befejezéséig, május 14-ig.

szivak_ica_hid.jpg

A híd Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalán ismét útzár lesz március 27-től május 14-ig.

A Heves és Pusztataskony között autózók terelőúton, a 3213–33–3216-os számú utakon keresztül közlekedhetnek majd, és Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók érintésével juthatnak át Pusztataskonyba.

szivak_ica_hid1.jpg

A tavalyi évhez hasonlóan a szakemberek biztosítják a kisbuszos közlekedés lehetőségét az árvízvédelmi gátúton, a forgalom váltott irányokban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat majd. A közlekedők a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon keresztül tájékozódhatnak az ajánlott kerülőútvonalról és az ahhoz kapcsolódó forgalmi helyzetről.

A vonatpótló buszok a közúti lezárás miatt március 27-től ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek (korábbi útvonaluknak megfelelően), de ez a menetrendjüket nem érinti. A Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon továbbra is módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Kisköre és Abádszalók között pótlóbuszok szállítják az utasokat május 14-ig.

A híd lezárása miatt az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülő útvonalon közlekednek. A két település közötti gyors eljutás, valamint az országos járatokhoz való csatlakozás biztosítása érdekében a VOLÁNBUSZ 11 midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján.

A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen, illetve az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást a közlekedési központok országos és regionális járataihoz. A változásokról részletes információkat olvashat a MÁV honlapján.

szivak_ica_hid2.jpg

 

Fotók: Szivák Ilona

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr3814702486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása