ÚJABB NAGY BERUHÁZÁSOK A TISZA-TÓ KÖRÜL
2017. szeptember 08. írta: Lázár Tünde

ÚJABB NAGY BERUHÁZÁSOK A TISZA-TÓ KÖRÜL

Kiemelt turisztikai térség lett a Tisza-tó a nyár végén megjelent Kormányhatározatnak köszönhetően. A határozat értelmében a Tisza-tó a Hortobággyal, Debrecennel, Hajdúszoboszlóval kiemelten fejlesztendő, s ennek első lépéseként 35,8 milliárd forintból 30 fejlesztési program valósul meg.

hallepcso_haldorado_1.jpg

Az utóbbi években voltak már nagy beruházások, turisztikai fejlesztések térségünkben, de az ország középső-, és főként nyugati feléből érkező vendégek tapasztalták az elmaradást a dunántúli fürdővárosok, vagy a Balaton üdülőhelyeihez képest.

a_standon_sokan_vannak.jpg

A közel 40 milliárdból a Tisza-tó térsége 10 milliárdos hazai forráshoz jut 10 projekt megvalósítására. A közeljövő beruházásai között szerepel a Tisza-tavi szabadstrandok fejlesztése, korszerűsítése hét helyszínen (az abádszalóki Tisza-tó Strand lerombolását és újjáépítését már idén megkezdik), a kerékpáros infrastruktúra további fejlesztése 21 települést érintően, a vízi-sétányok, tanösvények, tematikus szigetek fejlesztése, a Berekfürdői Strand valamint a település turisztikai fejlesztése, a Karcag Kincse élmény-, és gasztropark kialakítása és a puszta, mint Világörökség fejlesztése. A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum is további attrakcióval bővül ezen projekt keretein belül, mely egyedülálló, igazi "nagy durranás" lesz. (Következő bejegyzésünkből részleteket is megtudhatsz.)

22_25_kg_ponts_kis-tisza_varga_zoltan.jpeg

A Tisza-tó első vendégei a horgászok voltak; már a '70-es években felfedezték a mozaikos szerkezetű, négy évszakos horgásztavat. Évről-évre több pecás-vendég érkezik, s kiszolgálásukra, ellátásukra, infrastruktúrára; a horgászturizmus fejlesztésére 330 millió forintot különítettek el a jelenleg rendelkezésre álló keretből.

A térség turisztikai vállalkozásai számára is nagy lehetőséget jelent a kiemelt fejlesztési térséggé válás - mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Kovács Sándor, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. A régióban működő szálláshelyek hamarosan pályázhatnak a 300 milliárd keretösszegű Kisfaludy-program forrásaira. Jelenleg a panziók szálláshelyfejlesztésére vonatkozó felhívás-tervezet áll társadalmi egyeztetés alatt.

0405_tavitura3_1.jpg

Csodás Tisza-tavunk egyedülálló természeti érték, s most megkapta a lehetőséget arra, hogy a kiemelt figyelemnek, törődésnek, fejlesztéseknek köszönhetően minél többen megismerjék, megszeressék...

Gyere a Tisza-tóra,

mely napról-napra egyre jobb feltételekkel vár!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr5912811932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása