DINOSZAURUSZOK KÖLTÖZNEK TISZADERZSRE
2015. november 17. írta: Lázár Tünde

DINOSZAURUSZOK KÖLTÖZNEK TISZADERZSRE

 

dino_park_deviantart.jpg

A nemzetközi múzeumi minősítéssel rendelkező őslényparkba Hollandiából érkeznek a lakók: a közel húsz őslény szinte mindenben megegyezik majd az egykoron élt állatokkal, tehát akár múzeumi darab is lehetne. A tudományos-szórakoztató park gazdája a Derzsi Park Kft. képviselője büszke is erre, hiszen ebből a szempontból ez az első ilyen látványosság hazánkban.

A dinoszauruszok változatos méretű szárazföldi állatok voltak, melyek 165 millió éven át uralták az élővilágot.Mintegy 230 millió éve jelentek meg, és a kréta időszak végén, körülbelül 65,5 millió éve pusztultak ki.

Már a tervezésnél az volt a legfontosabb szempont, hogy az őslények másolata hiteles legyen, hiszen nem csak szórakoztatni szeretnék a látogatókat, hanem tanítani is: pontos információkhoz jussanak látogatóik.

Hungaroszaurusz, Ajkaceratopsz, Bakonydrákó...
Ezek Magyarországon előkerült dinoszauruszok nevei.
Itt, a parkban először éled újjá közülük életnagyságban a Hungaroszaurusz.

hungarosz_mttm.png

A játékos ismeretszerzést szolgálja majd a régész játszótér, ahol valósághű ásatás közben bukkanhatnak rá a kis őslénykutatók  a homokba süllyedt őslénycsontokra. Szintén ezt szolgálja a hagyományos két dimenziós és a 3D-s mozi is, ahol az újabb látványelem tudományos megalapozottsággal társul.

 

dinopark_plze_wikim.JPG

 

8000 négyzetméteres önkormányzati területen a talajmunkák jelentős része már elkészült. A beruházó szerint 2015. december 31-ig minden munkát befejeznek. 

novemberi_vegyes_006.JPG novemberi_vegyes_007.JPG novemberi_vegyes_010.JPG

Mivel a park lakói téli álmot alszanak (tavasztól-őszig üzemel ) a dinók leghamarabb jövő márciusban leplezhetők le.
tiszad_kalandpark.jpg

Ahogy a település polgármestere Fótosné Czeglédi Zsuzsanna - megkeresésünkre elmondta- nagyon örülnek a Dinóparknak. Bíznak abban, hogy a park megnyitása után újabb befektetők beruházásaira is számíthatnak Tiszaderzsen. Izgatottan várják a megnyitót, s már tervezgetik a Tisza-tavi település fejlődésének lehetséges irányát.

 


Gyere a Tisza-tóra,

ahol tavasztól Tiszaderzsen T-rex-el is szelfizhetsz!

Az írás szerzői jogvédelem hatálya alá esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr48076498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása