IDÉN IS FOLYTATÓDIK A TISZA-TAVI STRANDOK FELÚJÍTÁSA
2020. február 11. írta: Lázár Tünde

IDÉN IS FOLYTATÓDIK A TISZA-TAVI STRANDOK FELÚJÍTÁSA

Országszerte 100 strand, a Tisza-tónál pedig mind a hét szabadvizű strand kap vagy kapott támogatást fejlesztésre és felújításokra 2020-ban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2017-ben indított strandfejlesztési programjában - mondta az ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Könnyid László hozzátette:

a turizmus szempontjából meghatározóak a szabad vizek, ezért is prioritás a szabad vizeknél található strandok fejlesztése.

A 2020-as fejlesztések során az alapinfrastruktúra családbarát szempontok szerinti megújítása kerül a középpontba, ezen belül egyebek közt a mosdóblokkok és a kültéri öltözőkabinok felújítása.

uvegkorlat_balogh_gy.jpg

Abádszalókon a nyári szezon kezdetére véget ér a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával megvalósuló százmilliós beruházás a Tisza-tó Strandon. Új fogadóépület, recepció, beléptető és automata parkolórendszer, illetve családi szórakoztató minigolfpálya épül. A városvezető úgy vélekedett: idén már egy építkezésektől nem zavart turisztikai szezon veszi kezdetét, melyben a tanuszoda, a megújult és átépített strand, valamint a felújított és újraindított melegített vizű fürdő egy új színvonalat jelent a turizmusban.

Tiszafüred: A tavaly átadott Mancsos-pancsoló nagy siker volt Tiszafüreden. Hogy a gazdik is még jobban érezzék magukat, a legnagyobb Tisza-tavi település a 2019-es támogatást vízi játszóelemek telepítésére, stégrendszer kialakítására fordította. 

 img-2759.JPG

2020-ban tovább folytatódik a strandfelújítás, a tervek szerint így fog kinézni a megújult, impozáns szabadstrand.

img-3879.JPG

img-3877.JPG

 

Újabb támogatást kapott a sarudi, tiszanánai és kiskörei strand is azzal a céllal, hogy a turisztikai alap-infrastruktúra mindenhol egységes legyen.

Ennek értelmében női, férfi-szaniterkonténert, gyerek-mellékhelyiségeket, baba-mama központot,  továbbá lépcsőket kell biztosítani a part meredek részein. Minden strandon egységes arculati, tájékoztató eszközöket kell kialakítani a területeiken.

Tilcsik István sarudi polgármester elmondta, az idén bruttó huszonhatmillió forintból korszerűsíthetik fürdőzőhelyüket.Tisza-tónál.

 

Ez pedig Dinnyéshát:

dinnyeshat.jpg

Dr. Tóth József, Tiszanána polgármestere hozzátette, hogy a tavaly elindított fejlesztések településükön javarészt elkészültek, március 31-ig kell befejezniük azokat.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr4615415010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása