JANUÁR 18-TÓL ISMÉT LÁTOGATHATÓ A TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM
2020. január 18. írta: Lázár Tünde

JANUÁR 18-TÓL ISMÉT LÁTOGATHATÓ A TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM

A téli karbanartások, átalakítások és szépítések után január 18-tól ismét látogatható Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum, benne Európa legnagyobb édesvizű akváriumával.

Véget értek az éves karbantartási munkálatok a poroszlói Ökocentrumban, s január 18-tól ismét fogadja a látogatókat a Tisz-tó legnépszerűbb attrakciója.

okocentrum_andi.jpg

A kaput idén első alkalommal 2020. január 18-án szombaton 10 órakor nyitják meg a látogatók előtt. Ezen a napon 11 órától az Év hala bemutatását célzó programra kerül sor a konferenciateremben.

 A karbantartási, felújítási munkálatok koratavasszal - amint az időjárás engedi - a szabadidőpark területén folytatódnak:

- folytatják a dongautak, hidak felújítását a birkabemutatók környezetében

- átépítik a dámerdő kerítését és a fácán bemutatót

- megkezdik a vidraóvoda kialakítását a főépület mögött

- muflon bemutatót hoznak létre az őzek szomszédságában

"Arra törekszünk, hogy a tavaszi szabadtéri munkálatok végzése a látogatóforgalmat, a parkban történő nézelődést, időtöltést lehetőleg ne zavarja, ne akadályozza." - tájékoztatott az Ökocentrum.

Tisza-tavi Ökocentrum, ez a hazánkban egyedülálló bemutatóhely a Tisza és a Tisza-tó természeti kincseit, Magyarország második legnagyobb tavának csodálatos élővilágát tárja elénk. A 2012-ben elkészült, felszálló madárra hasonlító, központi épületben találjuk Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriumát, de a környező parkban és a tóparton is megannyi izgalmas látnivaló várja a látogatókat.

Ha többet szeretnél tudni a Természet Templomáról, olvass itt!

Programajánló január 18!

meghivo_0118.jpeg

 

Milyen fejlesztések következnek 2020-ban?

Idén megkezdődhet a 2015 óta tervezett új akváriumrendszer építése. A Tisza-tavi kerékpáros turizmus növekedése miatt a tervek között szerepel a megfelelő bringa- tárolókapacitás, belépési lehetőség kialakítása is.

Tavaszra várható a szintén nagy érdeklődésre számot tartó vidraóvoda kialakítása a főépület mellett, de megújul a fácánbemutató helyszíne, a parkba betelepítendő muflonokkal pedig szintén bővülnek a látnivalók.

A főépület Makrovilág termében különleges, sokszoros nagyításban, 3d nyomtatással létrehozott algamodellek engednek majd bepillantást a mikroszkopikus élőlények világába.

A szezon kezdetére kell elkészülnie az Ökocentrumhoz kapcsolódó közúti gyalogátkelőhelynek és a hozzá kapcsolódó gyalogos infrastruktúrának, járófelületeknek, biztonságosabbá téve ezzel a létesítmény gyalogos megközelítését.

Tavasszal a konferenciateremben „A puszta múltja” címmel nyílik az egész szezonban látható időszaki kiállítás az egri Dobó István Vármúzeum rendezésében.

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

Fotó: Anna, Ökocentrum

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr1215414712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása