ŐSZ-BÚCSÚZTATÓ A TISZA-TAVON
2019. november 28. írta: Lázár Tünde

ŐSZ-BÚCSÚZTATÓ A TISZA-TAVON

Olyan szép gondolatot fogalmazott meg a csendről Alexander Dumas mellyel teljesen azonosulni tudok.

" Minden bajra két orvosság van: az idő és a csend."

 SZIVÁK ILONA ÍRÁSA

 

szivaki.jpg

szivaki1.jpg

szivaki2.jpg

 


Mi, ma délután, jókedvűen indultunk el, hogy meglátogassuk öreg, örökös Barátunkat a Tiszát, a gyönyörűséges Tisza-tavat, de a fenti gondolat valós tartalmát útközben tapasztaltuk meg igazán.

A gáton nyugalom volt, meg-megálltunk, lementünk a vízhez....a fű még élénkzöld ruhába öltöztette a partot, de a víz szélében szárukat áztató nádszálak szürkén, rezzenéstelen nyugalommal várták a telet.

szivaki3.jpg

 

Az erdő fái is levetették szìnpompás őszi ruhájukat, itt ott egy egy fehér nýárfán aranylott még pár mozdulatlan levél és a szilfák apró zöldjeivel tűntek ki az elmúlás szürkeségéből. A hatalmas felhőpaplanok mozdulatlanul álltak az égen, mögülük ki-kinézett a melegét egyre vesztő Nap.

szivaki33.jpg

szivaki44.jpg

szivaki6.jpg

A csend mindent beborított. Olyan nyugalmat árasztott a természet, mely valóban orvosság volt testre és lélekre, ahogy Dumas írta.

szivaki4.jpg

Ezt a csendet csak néha törte meg a látványosan leapasztott vízen élelmet kereső rengeteg vadliba fel-felhangzó gágogása. Csend volt az erdőben is, mikor meglátogattuk a szépséges mohás fákat, a még színes aljnövényeket. A lehullott levélszőnyeg is kezdi elveszíteni szìnpompáját és szürkén olvad bele a télre készülő tájba.

A természet még ìgy is felejthetetlenül és utánozhatatlanul szépséges. Az egészet megkoronázta az a gondűző nyugalom, amely átjárta az ember minden porcikáját, mìg végigment a tóparton, ha elérte az élő Tiszát, melynél nincs gyönyörűbb késő ősszel sem.

szivaki5.jpg

szivaki55.jpg

Mire hazaindultunk a Nap is búcsút intve távozott a nyugati égbolton, aranyhídja hosszan megvilágította a mozdulatlan vizet.

szivaki66.jpg

szivaki8.jpg

szivaki77.jpg

szivaki88.jpg

 

A bejegyzést írta és a fotókat készítette: Szivák Ilona

Gyere a Tisza-tóra,

ahol átélheted Dumas szavait!

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr7315328558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása