TISZA-TAVI STRANDMUSTRA: TISZAFÜRED
2019. augusztus 20. írta: Lázár Tünde

TISZA-TAVI STRANDMUSTRA: TISZAFÜRED

A Tisza-tó fővárosa, a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és idegenforgalmi központja a mindig nyüzsgő Tiszafüred. Strandja is ehhez méltó :csodás természeti környezetben, a Morotva-Kis-Tisza partján helyezkedik el; közel másfél kilométeres partszakaszon.

tfured_szabadstrand_ewk_apartman.jpg

Az ingyenes szabadstrandot a nyolcvanas években alakították ki, így vannak elemek, melyek még ezt a retro kort idézik, de kárpótol a csodás környezet, a gazdag állatvilág. Fejünk felett sirályok, gémek, halászsasok kersik maguk örömét, a táplálékot.

TIPP!  Ha Tiszafüreden vagy, ezt a szuper programot ki ne hagyd! Élmények, rengeteg szépség, és nevetés vár az őserdei mocsárban. :)

 

A homokos strand a Holt-Tisza partján ideális hely a kisgyermekes családok részére is.Lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize kiváló kikapcsolódási helyszínt biztosít mindenki számára.

0faee84d-0872-42f3-a4fd-7673bb107cd8.jpeg

A strand vízminősége évek óta ugyanúgy, mint a tó többi strandjáé, kiváló.

A többi tisza-tavi strandot itt találod!

A szabadstrand félszigetén található a Morotva biciklis pihenőpark is, kilátóval, grillezési és pihenési lehetőséggel. Innét indul minden év májusában a Tour de Tisza-tó, kerékpáros tókerülő verseny is.

0509_fonix_tv.jpg

Továbbá szintén ezen a félszigeten alakították ki a Tisza-tó első (egyetlen) kutyás strandját, a Mancsos Pancsolót. 

A strand és környéke, a Halas-tér egész nyáron, vagy inkább kora tavasztól késő őszig színes programok otthona .

 Mit lehet itt csinálni?

parton éttermek, vízi sporteszköz kölcsönző áll a vendégek szolgálatára, de játszhattok vízi-játszótéren, vagy tekerhettek briggó-hintóval a környéken.

52f4f5f6-5f7d-43fb-b4eb-113bef6bb822.jpeg

028aa2d0-bd3c-4f18-8bd7-fbaf958d3841.jpeg

img-2759.JPG

img-2763.JPG

 

A közelben csónakkikötők (túralehetőség)és kempingek is várnak.


A strandolás és parkolás ingyenes.

Cím: 5350 Tiszafüred, Halas tér

Tiszafüreden nem csak a strandoló, kiránduló vendégeket, de a természetet is szeretik. Ezt bizonyítják szerte a strand területén, a hatalmas fákra kihelyezett csodás madárodúk is.

img-2757.JPG

Kitalálod, mely ősi mesterségről híres a Tisza-tó fővárosa?

Gyere a Tisza-tóra,

csobbanj a tó hűs habjai között!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr9215016368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása