PROGRAMKAVALKÁD IDÉN IS A TISZA-TAVI FESZTIVÁLON
2019. május 09. írta: Lázár Tünde

PROGRAMKAVALKÁD IDÉN IS A TISZA-TAVI FESZTIVÁLON

Az idén már 6. alkalommal megrendezésre kerülő, fantasztikus hangulatú Tisza-tavi fesztiválnak július 26. és 28. között Debrecen lesz a díszvendége– jelentették be a szervezők kedden sajtótájékoztatón a cívisvárosban. Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató, a rendezvény megálmodója szerint a Természet Operaháza Tisza-tavi fesztivál a kultúrát ötvözi a természettel és az aktív pihenéssel. 

 

termeszet_operahaza_feszt.jpg

 

Július 26-án, Tiszafüreden jelmezkiállítás, a Református templomban pedig nagy koncert Debrecen vendégszereplésével, ahol a Debreceni Filharmonikusok és a Kodály Kórus műsor hallgathatjuk.

.

 

Július 27-én, a kultúra és a természet ötvözésének jegyében rendezik meg a fesztivál keretein belül a Tour D’Opera 67 kilométeres kerékpártúrát. Az egész napos, kényelmes -7 km-enként pihenővel- tekerésen, amelynek megállóiban különböző műfajú zenei koncerten vehetnek részt a kerékpározók. Fellép mások mellett a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, a Szent Efrém férfikar, Szt. Martin szaxofonművész, a FareMido operatársulat és Sóki Ferenc tárogatóművész, illetve a Nimród kürtegyüttes.

opera4.jpg

opera7.jpg

Akik nem szeretnének, vagy nem tudnak tekerni, azok is válasszák a fesztivált. A maradóknak Családi nap, főzőverseny, Operajóga Vizin Viktóriával és Opera-Alakreform lesz Rubint Rékával.

opera6.jpg

 Este A TO’pera keretében a 100 Tagú Cigányzenekar és Edvin Marton hegedűművész közös koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Morotva kerékpáros pihenőpark nagyszínpadán. Fellép továbbá a Kossuth-, Liszt Ferenc-díjas szoprán, Miklósa Erika és Szappanos Tibor tenor – sorolta Debreczeni Ildikó.

opera777.jpg

Július 28-án, a fesztivál Boat D’Opera napján csónakról ismerkedhetnek meg a Vendégek a Tisza-tó egyedi növény- és állatvilágával, miközben a csónaktúra egy-egy állomásán hangszeres művészek várják rövid koncerttel a csónakázókat, A futók Miklósa Erika vezetésével tíz kilométeres futáson vehetnek részt a Tisza-tó mentén.

opera3.jpg

opera5.jpg

A sajtótájékoztatón Somogyi-Tóth Dániel, a debreceni filharmonikusok fő-zeneigazgatója bejelentette: a fesztivál nyitókoncertjét a tiszafüredi református templomban tartják, amelyen közreműködik a Debreceni Filharmonikusok mellett a debreceni Kodály Kórus, és fellép Kristin Sampson, a New York City Opera operaénekese.

Papp László, Debrecen polgármestere megemlítette, évek óta partnervárosi kapcsolatot alakítottak ki Tiszafüreddel, és Debrecen kulturális régióközpontként kapcsolódik be immár hagyományosan a füredi kulturális és turisztikai rendezvényekbe.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere úgy gondolja, a Tisza-tavi fesztivál jó példája annak, hogyan tudnak a helyiek összefogni a térség értékeinek bemutatása érdekében.

Kovács Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője pedig egy mondatba sűrítette a fesztivál lényegét:

-a Tisza-tavi fesztiválon mindent megmutatunk, amit a régió kínál: kultúrát, tájat, gasztronómiát, vendégszeretetet.

 

Gyere a Tisza-tóra,

élvezd a csodás környezet és a művészetek összjátékát!

 

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

Fotó: Tisza-tavi Fesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr5714815880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása