ILYEN LESZ A XXI. SZÁZAD ABÁDSZALÓKI STRANDJA
2019. március 15. írta: Lázár Tünde

ILYEN LESZ A XXI. SZÁZAD ABÁDSZALÓKI STRANDJA

Úgy látszik, végre megérkeztünk! Abádszalókon, a Tisza-tó legnagyobb strandjával rendelkező városban, felpezsdült az élet. Bármerre járunk is a településen, mindenhol építkezéseket látunk, melyek közül a legnagyobb kétségkívül a strandon zajlik.

dscf5687.JPG

Négyszáz millió forintból új szabad-vízi strand épül Abádszalókon. Teljesen új infrastruktúra, új kiszolgáló helységek, és új büfék is épülnek a projekt keretein belül. S ha minden a "tervek szerint alakul", 2019 nyarán már egy modern, látványosságnak sem utolsó part várja a Vendégeket.-mondta el a Gyere a Tisza-tóra! olvasóinak Balogh Gyula, Abádszalók polgármestere.

A bontási munkák egy része még tavaly elkezdődött. A partra vezető út jobb oldaláról eltűntek a 30 éves bódék, a kiöregedett, veszélyessé vált fák, s helyükön már az új vendéglátó helyeket szerelik az elkészült alapzatokra.

img-3810-1.JPG

- 80 millió forintot ástunk el a "föld alá", de erre mindenképpen szükség volt a korszerű, stabil alapot biztosító infrastruktúra miatt. A többiből a föld felett építkezünk: készülnek a fapadlós sétányok, játszóterek, a büfék, az új, három pályás csúszda, és a városi rendezvénytér. A töltés tetején épülő, nyolcszögletű épületben pedig koktélbár, kávézó és panorámaterasz várja már idén nyáron az Abádszalókra érkező Vendégeket.-mesélte büszkeséggel a hangjában a polgármester.

csuszda2.jpg

csuszda1.jpg

strand3.jpg

strand1.jpg

Megduplázódik a vízparti homokos plázsok területe, színes strandbútorokkal egészülnek ki, és további, gyermekbarát mosdókat helyeznek el a vízparton. Az arculat lényeges eleme lesz az új színkombináció, mely Abádszalókot jelképezi: türkiz-fehér-barna, tengerpartot idéző hangulatával.

turkiz_napagy.jpg

– Az aktív kikapcsolódás, a vízi sportok kedvelői körében eddig is kedvelt célpont volt Abádszalók, mely az idei évtől még jobban belopja magát a szívekbe! A meglévő vízi ejtőernyőzés, jetski-zés, vízi banánozás, wakesurf-özés, wakeboard-ozás mellett panorámás, mobil lelátókkal és világítással is rendelkező homokfoci pályával és strandröplabda pályával egészítjük ki repertoárunkat.

polgarmester.jpg

A töltésre vezető út bal oldalán is elbontjuk a faházakat, itt sétányok, pihenőpark, és az új szabadtéri mozi kap helyet. Felújítjuk a fogadóépületet, a beléptető rendszert is...

Kifogyhatatlan a tervekből Abádszalók első embere, melyet mi sem bizonyít jobban, minthogy beszélgetésünk végére saját tervrajza, listája máris újabb elemekkel bővült. Ha egyszer valami beindul!...

 

strand2.jpg

 Abádszalók végre megérkezett saját jövőjébe, melyről már sokan sokfélét álmodtak!

 

Mit is kívánhatnék a városnak, és polgármesterének a jövőre? A Toy Story egyik ikonikus mondatát:

"A végtelenbe, és tovább!"

 

TIPPÜNK!  A családi nyaraláshoz válaszd ezt a hangulatos kis hotelt, mely az "Év szállása " verseny legjobb Tisza-tavi szálláshelye lett! Itt gondoskodnak  családodról, élményekről!

borostyan_blogos.jpg

 

 

Gyere a Tisza-tóra,

csobbanj, sportolj, pihenj a megújuló abádszalóki strandon!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr8414689214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása