5+1 OK, MIÉRT JÓ TAVASSZAL KEREKEZNI A TISZA-TÓNÁL
2016. április 03. írta: Lázár Tünde

5+1 OK, MIÉRT JÓ TAVASSZAL KEREKEZNI A TISZA-TÓNÁL

Évről-évre egyre több kerékpáros keresi fel a Tisza-tavat, ahol a síkvidéki kerékpározás nem csak a rutinos kerekezőket vonzza, de a tapasztalatlanoknak is sikerélményt nyújt, hiszen a 0 méteres szintkülönbség, a folyamatosan fejlődő út és szolgáltatáshálózat használhatóbbá , élvezhetőbbé teszi egyre több kiránduló körében. 

 

kerekezok_kiskore_strand.jpg

 

 

Tudjátok miért jó tavasszal kerékpározni  Kelet-Magyarország legnagyobb állóvizénél, a Tisza-tónál?

 

1. A tó vízszintje már a nyári szintre van duzzasztva, így az óriás, szigetekkel tarkított, csillámló  vízfelület mellett tekerhetsz.

 2. Az április-májusi  idő már kellemes, ébreszti a természetet, de még nem éget a nap.

 3. A Tisza-tavon nincs kezdő-, és végpont, hiszen teljes egészében körbekerékpározható; így bármely településről indulva biztonságos kerékpárúton haladhatsz, s tehetsz rövidebb, de akár kimerítő túrákat is a csodás természetben.

 4. A tavaszi idő hozza el minden évben a természet csodáját: a part menti ártéri erdőkben ahogy zöldül, nő, tömörebbé válik a lombkorona, úgy telik meg kis lakókkal és (madár) dallamokkal. A gátoldal is színesebbé válik a színpompás vadvirágoktól, melyek az év legzöldebb füvéhez adnak pompás kontrasztot.

 5. A tó élővilága ilyenkorra kiteljesedik: visszatérnek, s fészkeléshez készülnek a madarak, így -ha fényképezőt is viszel magaddal-, ritka pillanatokat kaphatsz lencsevégre.

 bicajok_a_parton_balan_attila.jpg

   +1. Mivel sokan még nem ismerik az előző 5 pontot, így nyugodtan nézelődhetsz a tavat körbeölelő 4 méter magas töltésről, nem kell szenvedned a tömegtől.

 2016_husvet_is_261_masolata.JPG

Gyere a Tisza-tóra,

ismerd meg tavaszi arcát két kerékről!

 

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

Fotók: Kisköre Strand, Balán Attila, Gyere a Tisza-tóra

 

Az írás szerzői jogvédelem hatálya alá esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr658555526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása