ELKÉSZÜLT A TISZAFÜREDI KERÉKPÁROS CENTRUM
2015. november 25. írta: Lázár Tünde

ELKÉSZÜLT A TISZAFÜREDI KERÉKPÁROS CENTRUM

Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma tavasztól fogadja a látogatókat

500 millió forint uniós támogatásból, nyolc hónap alatt épült fel Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma Tiszafüreden. A központot várhatóan 2016 tavaszán vehetik birtokba a látogatók - közölte a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület titkára, egyben a projekt turisztikai szakértője.

bugany_janos.jpg

Szabó Lajos elmondta: a három szintes, több, mint 1300 négyzetméter alapterületű komplexum egyszerre akár 100 kerékpáros fogadására is alkalmas. Az alapkövét március végén tették le és a 33-as út mellett közlekedve folyamatosan nyomon követhettük az épitkezést; a kivitelezés pedig október végére már be is fejeződött.

bugany_janos1.jpg

A teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozott fejlesztés nem csak az infrastruktúrát bővíti, de számos innovatív kerékpáros szolgáltatást is biztosít a síkvidéki-, természet közeli kerékpározás szerelmeseinek. Ilyen lesz többek között a mobil kerékpár-szerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, pihenő, vagy a túrában elfáradt gyermekek, szülők visszaszállítása a kiindulási helyre.

A projekt eredményeként  új munkahelyek  jönnek  létre a  komplexumban, mely a számítások szerint  működésének harmadik évétől évente 40-50 ezer látogatót fogadva önfenntartóvá válhat.

Szabó Lajos felidézte, hogy az alapkőletételkor Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kijelentette: a Tisza-tavi régió Magyarország egyik legvonzóbb aktív turisztikai célterülete. Ezért fontos itt egy olyan korszerű, 21. századi kerékpáros infrastruktúra kiépítése, mely teljessé teszi e vidék szolgáltatási palettáját és újabb munkahelyeket teremtve lendületet ad a turizmus további fejlődésének.

bugany_janos2.jpg

 

bugany_janos3.jpg

bugany_janos4.jpg

 

bugany_janos5.jpg

A beruházás része egy átfogó turisztikai fejlesztés-sorozatnak, mely 2020-ig összekapcsolja a Tisza-tavat a Nagykunsággal, a Hortobággyal és a dél-hevesi térséggel. A nemzetközi vonzerőként jelentkező Tisza-tó - Hortobágy síkvidéki élménykerékpárútnak, mely később akár Debrecen – Eger viszonylatra is továbbfejleszthető lesz. E cél érdekében, egyebek mellett, mintegy 50 kilométernyi új kerékpárút is megépül, kialakítva ezzel az ország egyik legjelentősebb egybefüggő kerékpárút-hálózatát.

 

Itt Virtuális bringatúrán bemutatjuk a Tisza-tó kört:

 

 

Gyere a Tisza-tóra,

ahol tavasztól Téged is vár az ország legnagyobb kerékpáros centruma!

 

 Fotó: Bugány János

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr138091182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása