2015. okt 31.

MAGYARORSZÁG ELSŐ HORGÁSZMÚZEUMA

írta: Lázár Tünde
MAGYARORSZÁG ELSŐ HORGÁSZMÚZEUMA

Magyarország Első Horgászmúzeuma Sarudra költözik. A tervek szerint 2016. májusában már látogatható lesz a gyűjtemény, mely régi halászati-, horgászati eszközöket és  a témához kapcsolódó relikviákat mutat be.

horgaszmuzeum_hm1.jpg

A múzeum alapdarabjai Gönczy György magángyűjteményéből származnak, de a szervezők felhívást intéztek a horgászat kedvelőihez is. Olyan  antik horgászeszközöket keresnek a bővítéséhez, amelyek kiegészítik Gönczy György magángyűjteményét és hozzájárulnak a horgászat, horgászeszközök fejlődésének bemutatásához.

horgaszmuzeum_hm.jpg

 

A felhívás itt olvasható:

Ha van olyan horgászeszköze (bot, orsó, szerelék, hajómotor, kiegészítők, trófea , könyv, újság stb.), aminek nincs már helye otthonában, akkor megköszönjük, ha ezeket felajánlja számunkra.
Ha olyan horgász relikvia van a birtokában amire büszke és szívesen megmutatná horgásztársainak, annak készséggel helyet biztosítunk a múzeumban és a Gyűjtő nevének és a tárgy történetének rövid leírásával állítjuk ki a múzeumban.

horgaszmuzeum.jpg

 

A felhíváshoz kapcsolódóan egy jótékonysági akciót is hirdet a múzeum: a felajánlott felesleges, de nem antik horgászeszközöket, karácsonyi ajándékként szétosztják a horgászat iránt fogékony, a Tisza-tó régióban élő gyermekek között.

Köszönjük támogatásukat!

Bővebb információ:

sarud@elmenyfalu.hu
www.elmenyfalu.hu

Kücsön Gyula: 06-30-9496-814

Postacím:
Élményfalu Project
3386 Sarud, Kossuth u. 68.

 

Gyere a Tisza-tóra,

ahol májustól megismerheted a horgászat-, halászat relikviáit!

 

Fotó: Első Horgászmúzeum

Szólj hozzá

Horgászat Tisza-tó horgászmúzeum első horgászmúzeum sarud-horgászmúzeum horgászat története