1500 INDULÓ A 8. TOUR DE TISZA-TÓ VERSENYEN
2015. május 10. írta: Lázár Tünde

1500 INDULÓ A 8. TOUR DE TISZA-TÓ VERSENYEN

Ideális kerékpáros idő fogadta a 8. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon résztvevőit. Enyhe szél, napsütés, kora délutántól fátyolfelhők és 20 Celsius fokos hőmérséklet asszisztált az 1500 fős mezőny tókerüléséhez.

0509_indul_fonix_tv.jpg

10 órakor először a 15 km-es kerékpártúra mezőnye gurult ki a rajtkapuból Adábszalók irányába, hogy a 7,5 km-nél található frissítőállomásnál visszafordulva értek vissza a tiszafüredi Halastérre, ahol már a 65 km-es mezőny foglalta el a rajtegyenest. A lassúra rajt, azaz a mezőny felvezetéssel történő indítása több mint 7 percig tartott, mire az utolsó rajtoló is áthaladt a rajtkapu alatt, a mezőny eleje már a Tisza hídját is elhagyta. Innen indult az éles rajt, innentől mindenki teljes sebességgel haladhatott.


Poroszlónál a kerékpárosok elhaladása után először a görkorisok, majd a Bringatlon csapatok is útnak indultak a maguk 57 km-es távján.


A kerékpárút kezdete után nem sokkal a bringás élmezőnytől a DKSI-Freeriderz 3 fős, nagyon összeszokottnak tűnő csapata szökött meg, és előnyüket folyamatosan növelve több mint 4 perces előnnyel, holtversenyben értek célba, az idejük új pályacsúcs, 1:33:12,05 perc.

0509_gorisek_kore_strand.jpg


Az első kerékpárosok után fél órával érkeztek az első görkorcsolyázók, majd utánuk közel másfél órával az első Bringatlonos csapatok is célba érkeztek.


Az időjárás végig kegyes volt a résztvevőkhöz, a korábbi években gyakran előforduló tavaszi viharok most messze elkerülték Tiszafüredet és a Tisza-tó környékét.

Eredmények:

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr767447784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása