ÚJABB NAGY BERUHÁZÁS A TISZA-TÓNÁL
2015. március 06. írta: Lázár Tünde

ÚJABB NAGY BERUHÁZÁS A TISZA-TÓNÁL

A Tisza-tónál két keréken áll a világ!

A Poroszlói Ökocentrum megnyitása után újabb hatalmas beruházás vette kezdetét a Tisza-tónál, mellyel ismét unikális szinfolttal bővül a már 15 éve tudatosan  az ökoturizmus, aktiv turizmus irányába fejlesztett Tisza-tó!

bringaterv.png

2015. február 26-án a Bringaexpo Kiállításon Budapesten került sor a Tiszafüreden megvalósuló, az országban egyedülálló, elsősorban a kerékpáros turizmust célzó beruházás első sajtótájékoztatójára és egyben bemutatására. 

A beruházás keretén belül  már ebben az évben megépül Tiszafüreden ( Tisza-tó-Balneum-33-as főútvonal által határolt háromszögben) Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma, mely nem csak infrastrukturális fejlesztést, hanem számos innovativ kerékpáros szolgáltatást biztosit. Ilyen lesz többek között a mobil kerékpár-szerviz, MP4 GPS-es túravezetés, sisakkamera kölcsönzés, pihenő, vagy a túrában elfáradt gyermekek, szülők visszaszállitása a kiindulási helyre.

bringa_terv.png

Összekapcsolásra kerül az EuroVelo11 nemzetközi kerékpárút Tiszafüred feletti és alatti szakasza, elkészül a Tiszafüred-Poroszló közötti szakasz Tiszafüred és Tisza közötti része, valamint megépítésre kerül egy pihenőpont és egy emelhető szerkezetű híd a X. sz. öblítőcsatornán.

A projekt része a nemzetközi vonzerőként jelentkező Tisza-tó - Hortobágy síkvidéki élménykerékpárútnak, mely később akár Debrecen – Eger viszonylatra is továbbfejleszthető lesz.

 

Jelenleg itt tart az épitkezés Tiszafüreden:

bringatemplom_004.jpg

 

 

bringatemplom_008.jpg

A beruházás 100%-ban uniós forrásból valósul meg 954.898.595 Forintból.A munkálatok várhatóan 2015. október 31-én fejeződnek be. A projekt gazdája, a Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesület, valamint konzorciumi partnerei, a Tisza-tó Fejlesztési Kft. és a NIF Zrt., a nagyszabású fejlesztéstől a kerékpáros turizmus és a térség turisztikai vonzerejének további erősödését várják.

 

Gyere a Tisza-tóra, ahol a bringásoknak egyre szebb, s jobb a dolga!

 

 Fotó: Tisza-tavi Turizmus Fejlesztő Egyesült, Gyere a Tisza-tóra

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr157244593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása