2015. feb 27.

A TISZA-TÓ STRANDJAI

írta: Lázár Tünde
A TISZA-TÓ STRANDJAI

Szabadvizű strandok, melyeket érdemes felkeresni!

 A Tisza-tó  Kelet-Magyarország legnagyobb, Magyarország második legnagyobb tava. Ez a mesterségesen, a Tisza duzzasztásával létrehozott 127 négyzetkilométeres vízfelület ma egyedülálló ökoturisztikai paradicsom. Aki belföldön üdülését, nyaralását tervezgeti, s vízpart mellet szeretné tölteni, jusson eszébe a Tisza-tó, ez a folyamatosan fejlődő, s a nyári zsúfoltságot mellőző klassz hely! 

barabas_andika.jpg

Páratlan természeti értékek, kerékpározás, horgászat, vízi sportok, kulturális programok- a Tisza-tó mellett minden együtt van a felejthetetlen nyaraláshoz. S persze a strandok, melyek vízminősége évről-évre kiváló minősítést kap. Mivel nálunk nem nagyok a távolságok sem , akár mind a hat, szuper szabadvizű strandot érdemes felkeresni, kipróbálni.

 

1. Abádszalók, Tisza-tó Strand

 Ez a sokak által kedvelt Tisza -tavi üdülőhely a mozgalmas vízparti üdülések helyszíne, a vízi sportok paradicsoma. A közel kilométeres strandon ligetes és napos részek váltják egymást. A kisgyermekkel érkezőket lassan mélyülő homokos öböl várja.

Pezsgő a strandi élet, beach hangulat, disco-k, koncertek, élmény-gazdag programok váltják egymást. A vízi sportok fellegvára. Bérelhető: vizibanán, jet-ski, motorcsónak, SUP, és kenu, kipróbálhatod a vízi ejtőernyőzést, a vízisít, a wakesurf-öt.

vizisport_1.jpg
Bőséges nyári program, igazi színes kavalkád teszi hangulatossá e partszakaszt.
A strand és közeli parkolók is fizetősek.

abadszaloki_strand.jpg

 

A Tisza-tó Magyarország egyetlen állóvize, ahol motoros vízisport-eszközöket használhatsz, kipróbálhatsz. Bírod az adrenalint? Ezeket próbáld ki feltétlenül: Kattints ide a részletekért!

 

Nyitva tartási időszak kezdete: június 01
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: Minden nap 8-20.30 óráig

Cím: 5241 Abádszalók, Strand út 3.  
Földrajzi koordináták: É 47° 28' 53", K 20° 35' 19"

 

2.Szabadvizű Strand és Kemping, Kisköre

 

kiskore_strand.jpg


A Kiskörei Strand sajátossága, hogy a strand itt van legközelebb a folyó medréhez, így a nyári hőségben szinte a Tiszában lubickolhat a hűsölni vágyó látogató. Itt az aktívabb pihenést előnyben részesítők is megtalálhatják számításukat. Többek között csúszda, motorcsónak, banán, gömbi, kajak-kenu, jet-ski, úszás, strandfoci pálya és szabadtéri mozi szerepel az ajánlatok között.
Több vendéglátóhely gondoskodik a test táplálásáról és minden hét végén lehet válogatni az itt szervezett rendezvényekből.

kiskore_str_juhasz_jozsef.jpg

Nyitva tartási időszak kezdete: június 15
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: H-V: 10:00 - 19:00
Akadálymentesített: igen

 

Cím: 3384 Kisköre, Strand sétány 
Földrajzi koordináták: É 47° 30' 21", K 20° 31' 21"
Telefon: 0620/2643410

 

3.Szabadstrand Tiszanána-Dinnyéshát

 

A Dinnyésháti- "Álompart"-on virágágyások, napozó szigetek, ligetes hűsölők teszik hangulatossá és nem mindennapivá az ide érkezők nyaralását. 
A Tisza-tó körüli strandok közül a legfiatalabb,  a falutól távol eső üdülőterület mellett található a strand-, és csónakkikötő együttes. Közvetlenül az élő Tisza mellett fekszik, gyönyörű, festői környezetben.
dinnyeshati_str_pallai.jpg
Étterem és büfé is található itt.
Strand a természet vadregényes látványával varázsolja el a turistát.

Nyitva tartási időszak kezdete: június 01
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: H-V: 10:00 - 18:00
Telefon: +36703977076

Cím: 3385 Tiszanána, Dinnyéshát 
Földrajzi koordináták: É 47° 31' 3", K 20° 34' 25"

 

4.Szabadstrand Poroszló

A Poroszló melletti strand  természetközeli élményeket nyújt mindazoknak, akik pihenésük helyszínéül a Tisza-tavat választják. Ha a napozást és fürdőzést még színesebbé szeretnék varázsolni, érdemes csónakot bérelni és egy vagy akár több órás csónaktúrára indulni a szomszédos Tisza-tavi Madárrezervátumba, mely a Hortobágyi Nemzeti Park részeként a Világörökség része. 

poroszlo2_delfin_kik.jpg
A parton árnyas fák tövében hűsölhetnek azok, akik megunták a tűző nap melegét. A lassan mélyülő víz kisgyermekes családok számára is ideális hely. A sekély rész hamar átmelegszik, kellemes hőmérsékletet kínálva a strandoláshoz. A közelben csónakkikötő, étterem, kemping található. A strand és a közvetlenül mellette található parkoló szintén ingyenes.

poroszlo_delfin_kik.jpg

A Poroszlói szabad strand kiváló pihenési és szórakozási lehetőséget nyújt az ide érkező, nyugalmat kedvelő családoknak. A strandon vízibicikli, kajak, kenu bérlésére is nyílik lehetőség. A sportot kedvelők a homokos focipályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Nyitva tartási időszak kezdete: június 01
Nyitva tartási időszak vége: augusztus 31
Nyitva tartás: 06.01-től 9:00-20:00

 

Cím: 3388 Poroszló, Tisza-tó 
Földrajzi koordináták: É 47° 39' 3", K 20° 39' 11"
Telefon: +36203264041

 

5.Szabadstrand Tiszafüred

 

Tiszafüred szabad strandja szintén ideális hely a kisgyermekes családok részére is, hiszen lassan mélyülő, gyorsan felmelegedő vize kiváló kikapcsolódási helyszínt biztosít mindenki számára. A strand vízminősége évek óta ugyanúgy, mint a tó többi strandjáé, kiváló.

tfured_szabadstrand_ewk_apartman.jpg


A strand és környéke, a Halas-tér színes programok otthona .

 A parton éttermek, vízi sporteszköz kölcsönző áll a vendégek szolgálatára, úgy mint a közeli csónakkikötők és kempingek.
A strandolás és parkolás ingyenes.

Cím: 5350 Tiszafüred, Halas tér

 

 

6. Sarudi Strand

 

Kedvelt szabadvízi strand  a Tisza-tó nyugati partszakaszának közepén. Mindössze néhány nádfal választja el a több négyzetkilométer nagyságú Sarudi- medencétől, mely kitűnő lehetőséget biztosít szörfözésre, vitorlázásra. 

sarudi_strand.jpg

A közelben csónakkikötő, vendéglátóhelyek, kemping található. Vízi sport eszközök bérelhetők.
A Sarudi-medence strandját talán azok élvezik a legjobban, akiknek valamely családtagja szeret horgászni, hiszen változatos horgászvizek vannak a közelben.

Itt találod az Aquaglide vizijátszóteret, a trambulinpartot is!

Mást is megismernél a Tisza-tavon? Válogass itt a látnivalók, programok között!

 

 TIPP!   A jó nyaraláshoz válassz szuper kiindulópontnak kiváló szállást! Mi ezt ajánljuk:

borostyan_logo.jpg

 

 

Elfáradtatok a strandolásban? Fedezzétek fel a 10 legszuperebb Tisza-tavi látnivalót, melyeket itt gyűjtöttünk össze. Kattints a részletekért!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

Gyere a Tisza-tóra,

s élvezd a nyarat, a strandot, mert itt annyira szép és jó, s talán még Bambi is kapható!

 

 

 

Fotó: Barabás Andrea, Riviéra Vízisport, MTI,Kiskörei Strand, Juhász József, Pállai Fotó, Delfin Kikötő, Delfin Kikötő, EWK Apartman, Eurostrand

Szólj hozzá

Bambi tisza tó strandok Abádszalók strand Kisköre strand Poroszló strand Sarud strand Dinnyésháti strand Tiszafüred strand tisza tó nyaralás tisza tó vizminőség Madárrezervátum