TISZA-TÓ: A HORGÁSZOK TAVA
2015. február 06. írta: Lázár Tünde

TISZA-TÓ: A HORGÁSZOK TAVA

A Tisza-tó nem más, mint az 1973-ban átadott Tisza II., vagy más néven Kiskörei Víztározó és erőmű. A mesterségesen kialakított 127 négyzetkilométeres tározótér az Alföld legnagyobb vízfelülete lett. Kiterjedése ötöde a Balatonnak, de ötszöröse a Velencei-tónak.

pap_ildiko_fentrol8.jpg

A Tisza-tó egyedisége sokszínűségében rejlik. Itt a pihenni, fürdőzni, sportolni vágyók paradicsomát találjuk, néhány kilométerrel odább pedig Európa legnagyobb egybefüggő, virágokkal teli tündérrózsa- és tündérfátyol mezeje, a parti fűzfák, a nádasból felröppenő madarak a háborítatlan természet szépségével kápráztatnak el bennünket.

tundikek_nagy_edina.jpg

A tó első Vendégei a horgászok voltak, akik ma is visszatérő Vendégek. Nekik nem csak halakat és nem csak vizet ajánlunk: a tó középső része Magyarország legnagyobb horgásztava és a horgászok legnagyobb paradicsoma.

Próbálja ki a Tó medencéinek, kubikjainak, és természetvédelmi területeinek horgászhelyeit, vagy kutassa a Tisza gödreit, medertöréseit vagy tartásait. Horgásszon békés halakra vagy cserkéssze be a ragadozó halakat műcsalikkal vagy élő csalihalakkal.

A Tisza-tó felejthetetlen természeti környezetében több mint 50 halfaj él, ezek közül 12 védett. Ezek nagy része akár horgászzsákmányunk is lehet. Bár a horgászatról sokaknak a vízparti pecázás jut eszébe, a legjobb, ha szerencsénket csónakkal is kipróbáljuk, mert így a legeldugottabb vizeket is meghorgászhatjuk. Csónakot valamennyi tóparti kikötőben tárolhatunk vagy bérelhetünk.

uton_lazar_miklos.jpg

Sehol máshol nem találjuk a horgászatra alkalmas vízterek olyan széles kínálatát, mint itt. Egy hajnali horgásztúrán felébreszthetjük a Tisza mélyén, alattunk akár 20 méterre elfekvő harcsaóriásokat.

ragadozo_cstt.jpg

Pergethetünk az öblítő csatornákban a vizet folyamatosan forraló balinokra, kipróbálhatjuk, hogy a nádszéli etetett helyen vendégeskednek-e nyurga pontyok, vagy a hínármező tisztásán próbálkozhatunk a Tisza-tavi nagy compók valamelyikének horogra kerítésével.

 

Süllő-fogás a Tisza-tóból:

tiszai_sullo_tisza-to_vizateam.jpg

A Tisza-tó milliárdnyi keszegéből a fiatal és a kezdő horgászok is sikerrel zsákmányolhatnak, s hosszú távra rabjává válhatnak e lelket pihentető sportnak.

 

Van, akinek ponty akadt a horogra:

ponttyal_sporthorgasz.jpg

.

Aki „biztosra” szeretne menni, keresse a horgászvezetőket a Tisza-tó körüli kikötőkben. S mit kap nálunk a horgász, ki szenvedélyének szeretne hódolni?  A felfedezés szabadságát, a tapasztalat önbizalmát, az eredményes horgászmódszerek sokszínűségét, igény esetén felszerelést, helyismeretet, barátságos társaságot, igényekhez igazodó szálláslehetőséget, és szabadidejük élményekre épülő eltöltését családtagoknak,  barátoknak, vendégeknek.

turelmes_horgasz.jpg

Gyere a Tisza-tóra,

 

hisz itt minden évszakban vár rád is a nagy fogás!

.

.

.

Fotók:Pap Ildikó, Nagy Edina, Lázár Miklós, Tisza-tó Viza Team, Sporthorgász, CSTT.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr317145813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása