A JAVA MÉG HÁTRA VAN A HÚSVÉTBÓL
2018. március 31. írta: Lázár Tünde

A JAVA MÉG HÁTRA VAN A HÚSVÉTBÓL

Idén a szokásosnál kicsit hamarabb, március végén kezdődött a húsvéti hétvége. Tartottunk is tőle, főleg az utóbbi hetek szeszélyes időjárása miatt, de szerencsére az jobban alakul, mint gondoltuk.

A négy napos ünnep remek lehetőséget kínál arra, hogy felfedezzük az ország második legnagyobb tavát a családdal együtt.Húsvét alkalmából számos hagyományőrző és hagyományt teremtő programmal vár a Tisza-tó 2018-ban, így ha csak egy napos kirándulást tervezel, itt szeretettel várnak!

1. Húsvéti So(n)kadalom- Abádszalók

Húsvét vasárnap sok szeretettel várnak egy remek családi programra,  igazi tavaszi hangulatú rendezvényre Abádszalókon.

Lesz minden ami Húsvét! Sonka, tojás, nyuszi, bárány, és rengeteg szuper program!

husveti_dek.jpg

Ha Húsvét, akkor elmaradhatatlan a húsvéti kalács, mézes-béles, a méteres kalács, répatorta, és a finomabbnál finomabb apró sütemények és a közkedvelt kocsonya.

Mindkettővel nevezhetnek a profi vagy amatőr cukrászok, szakácsok.
A beérkezett "pályaműveket" szakmai zsűri fogja értékelni! Az első 3 helyezett értékes díjazásban részesül!

Aki pedig inkább kóstolni szeretne húsvéti finomságokat, a helyszínen beszerezhető tojástallérért válogathat tetszése szerint.

sonkadalom_program.jpg

Ugye jöttök?

 

2. Húsvétti programok az Ökocentrumban - Poroszló

husvet_okoc.jpg

Idén is a már hagyományosnak számító húsvéti programokkal várja  kedves vendégeit 9.00-18.00 ( pénztárzárás 17.00) óráig tartó nyitvatartással Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum.

Kézműves foglalkozások, kis állat simogató, vidrák látványetetése szerepel a programban. Természetesen a megszokott látnivalók, élmények kerültek kiegészítésre az ünnepi hétvégén.

husv_okoc.jpg

 

3. Nyuszikeresés az ártéri szigeten - Tiszaörvény

Kalandos csokitojás ("nyuszi tojás") keresés a tavaszi erdőben kicsiknek és nagyoknak!

Kalandos csokitojás ("nyuszi tojás") keresés a tavaszi erdőben térkép segítségével Húsvét vasárnap és hétfőn. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt édes meglepetések és felejthetetlen élmények Húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben. A kikötőben pedig kézműves foglalkozás teszi még izgalmasabbá a délelőttöt.

husvet_szabics1.jpg

husvet_szabics.jpg

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Gyere a Tisza-tóra,

Húsvétkor is élményekkel vár!

 

Fotó: Abádszalók, Ökocentrum Poroszló, Szabics Kikötő

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr2313796678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása