10 KIHAGYHATATLAN FESZTIVÁL A TISZA-TÓNÁL
2019. március 07. írta: Lázár Tünde

10 KIHAGYHATATLAN FESZTIVÁL A TISZA-TÓNÁL

Kis túlzással, az év minden hónapjára, sőt a nyár minden hétvégéjére jut egy-egy komolyabb fesztivál a Tisza-tónál és környékén. Hova érdemes családdal ellátogatni, mely rendezvény szól a zene kedvelőknek, és melyiket értékelik leginkább az aktív pihenésre vágyók? Segítünk az eligazodásban.

 

1. Tiszator- Böllérfesztivál / Abádszalók

 

img_1379.JPG

Ezen a hétvégén, március 9-én már el is startol az év első gasztrofesztiválja Abádszalókon. Létrehozói egy falusi disznótort álmodtak meg, mely hamar böllérfesztivállá változott –  A térségben és a megyében is meghatározó kulturális, gasztronómiai program. Az évek alatt úgy alakult, hogy a Tiszator lett a böllérszezon záróakkordja. Emellett a tavaszi-nyári programsorozat nyitánya is a Tisza-tónál.

Mikor? Március 8-10; a fő nap: szombat
Mennyibe kerül? Felnőtt belépő:600 Ft, Gyermek:500 Ft, Kóstolójegy:400 Ft.
Miért várjuk? A falusi hagyományok, a házias ízek és a nagyszerű társaság miatt.

2.Nemzetközi Tavaszi Édes Fesztivál/ Berekfürdő

 

edesfesztival.jpg

Lengyel, erdélyi, kárpátaljai, olasz és magyar hagyományos édességeket kóstolhatunk meg, emellett lehetőség nyílik hagyományos gasztronómiai ételek vásárlására (birkapörkölt) is.

Mikor? Március 23.
Mennyibe kerül? 0 Ft
Miért várjuk? A finom kóstolni valók, a nemzetközi jó hangulat miatt. .

3.Tisza-tavi Napok, TÓMÉK / Tiszafüred

 

tomek.jpg

 

Idén már második alkalommal, és előzőhöz képest később ébresztjük fel a Tisza-tavat. Vásári forgatag, egész napos programok, koncertek Tiszafüreden, a Halas téren.

tomek_program.jpg

Mikor? Május 1-5.;
Mennyibe kerül?
Miért várjuk? A pezsgő hangulat és a  szuper koncertek miatt.

 

4. Bagaméri Fesztivál / Kisújszállás

 

bagameri.png

Mond neked valamit a Bagaméri név? Jártál már olyan városban, ahol nem csak neki, de Pom-pomnak, és Süsünek is saját szobra van? Szóval egy igazán belevaló, mesés családi napnak néztek elébe Kisújszálláson.

Mikor? Június 16.
Mennyibe kerül? Ingyenes
Miért várjuk? A pihenés, az együtt töltött boldog, családi órák miatt.(+fagyi!)

 

5.Birkafőző Fesztivál / Karcag

 

karcagi_birkafozes_1.jpg

Júniusban Karcagon, birkaétkek az asztalon. Birkafőzőverseny és népi ételek főzőversenye. Szombaton a hagyományos birkafőző versenyen, igazi hagyományos birkapörkölttel, hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves élelmiszerek vásárával várjuk kedves visszatérő és új vendégeinket!

Mikor?  Június 28-29.
Mennyibe kerül? A belépés ingyenes.
Miért várjuk? A hangulat és egy igazi Hungarikum kóstolása miatt.

 

6.Halasnapok / Tiszafüred

 

halasnap_fonix.jpg

Karneváli felvonulással veszi kezdetét idén is a Tisza-tó legnagyobb nyári rendezvénye, a Tiszafüredi Halasnapok. A térség legnagyobb nyári rendezvénye minden évben ezreket vonz a Tisza-tóhoz. A három napos rendezvényen minden korosztály fergetegesen szórakozhat.

Mikor? Július 12-14.
Mennyibe kerül? 3 napos bérlet:3 500 Ft
Miért várjuk? A "mini Virágkarnevál", és a szuper fesztiváli hangulat miatt.

7. Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál / A Tisza-tó körül

 

termeszet_operahaza_feszt.jpg

A természet és a kultúra szeretetét ötvözi a Természet Operaháza- Tisza-tavi Fesztivál. Operajógával, táncelőadásokkal, valamint kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertekkel várják a közönséget július 28. és 30. között a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon.

Debreczeni Ildikó ötlete alapján hatodik éve rendezik meg a fesztivált azzal céllal, hogy a minőségi kultúrát, az aktív pihenést és az egészséges életmódot összekapcsolják.

Mikor? Július 25-28.
Mennyibe kerül? Napi jegy: 6 200 Ft
Miért várjuk? A pihenés, a zenés jógaórák és az aktív, zenekedvelő társaság miatt.

 

8.Extrém Fesztivál / Kunmadaras

 

Kiemelt programkínálattal vár minden kedves vendéget Kunmadaras település. A programokat szinte lehetetlenség felsorolni, de egy dologban mindenki biztos lehet, az adrenalinszint mindenkinél az egekbe lesz.
lehotczky_gal_tamas.jpg
V8-as dragok csúcskísérlete, a közönség is versenybe szállhat A és B kategóriában. A motorok és az autók szerelmeseinek ez az egyik legizgalmasabb esemény, ami Magyarországon megrendezésre kerül.

Mikor? Augusztus 19.-20.
Mennyibe kerül? Még nincs adat
Miért várjuk? Mit bír egy 10 000 lőerős, sugárhajtású kocsi? Majd meglátod!

9.Mihály Napi Sokadalom / Kunhegyes

 Aki szereti az igazi kunsági ételeket és a kunhegyesi kisüsti pálinkát az szeptemberben jöjjön hozzánk vendégségbe a Mihály Napi Sokadalom híres rendezvényére.

mihaly_napi_sok.jpg

Mikor? Szeptember, Mihály napi hétvége
Mennyibe kerül? Ingyenes
Miért várjuk? A hagyományos vásári hangulat miatt.

10.Tisza-tavi Madaras Fesztivál / Poroszló

 

2015_madaras_f_okoc.jpg

A Tisza-tavi Madaras Fesztivál keretében 2019. október 12-13-án különböző programokkal várják az érdeklődőket a Tisza-tavi Ökocentrumba a Madaras hétvégére. A programok között lesz madárbemutató és röptetés. Madaras természetfotó kiállítás, madármegfigyelő kishajós túra, kormoránok és pelikánok látványetetése, valamint tematikus kézműves foglalkozás és kirakodó vásár.

Mikor? Október 12-13.
Mennyibe kerül? Ökocentrum belépővel látogatható
Miért várjuk? Október hava kétségkívül az őszi madárvonulás csúcsa! 

 

TIPP!   Egy nap túl rövid! Maradj tovább, láss több csodát, a szállásod itt, melyet a Vendégek az év legjobb Tisza-tavi szállásának választottak.

borostyan_blogos.jpg

Gyere a Tisza-tóra,

fesztiválozz velünk egész évben!

 

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr4214670123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása