A VILÁG ELSŐ TÁJÉKOZÓDÁSI REGATTÁJA A TISZA-TAVON
2017. augusztus 24. írta: Lázár Tünde

A VILÁG ELSŐ TÁJÉKOZÓDÁSI REGATTÁJA A TISZA-TAVON

A Tisza-tó páratlan környezete, vadregényes világa ad otthont ezen a hétvégén, augusztus 26-án, szombaton a világ első tájékozódási evezős regatta versenyének.

img_2047.JPG

Mi a különlegessége a versenynek? Sarudról indul az I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regatta augusztus 26-án szombaton. A Sarudról induló I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regatta versenyen - a tájékozódási futáshoz hasonlóan- különböző, előre megadott ellenőrzőpontokat kell megtaláljanak az indulók, azonban most vízen, evezős hajókkal.

img_2044.JPG

img_2045.JPG

 

A Magyar Evezős Szövetség Rekreációs és Szabadidő Bizottsága, a Külker Evezős Klub Óbuda és a GyeREKreáció Sport- és Közösségfejlesztő Egyesület 2017. augusztus 26-án a Tisza-tavon szervezi a világ első tájékozódási evezős versenyét, az I. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regattát és a hozzá kapcsolódó evezős fesztivált. Ez a különleges regatta a sport és a természet egységet és élményét kínálja minden résztvevőnek, aki ellátogat a Tisza-tóra.
A verseny alatt a közel száz nevező érintheti majd a Tisza-tó medencéit, öblítő csatornáit és a Tisza-folyót is. A pontos útvonalat és távot az ellenőrző pontok koordinátájával együtt a verseny előtt közvetlenül kapják majd meg az indulók, akik kétfős és négyfős egységekben indulhatnak kormányosokkal kiegészülve percenkénti indítással. Ezek a pontok mind megtalálhatóak a helyszínen a versenytől függetlenül is, tehát a szervezők nem helyeznek ki extra tereptárgyakat a természet megóvása érdekében. Az ellenőrzőpontok jellemzően táblák lesznek, de előfordulhat egyéb építmény is.

img_2048.JPG


A szervezők célja a kezdeményezéssel, hogy népszerűsítsék a rekreációs evezést és Magyarország második legnagyobb tavát, a gyönyörű természeti értékekkel bíró Tisza-tavat. A verseny után a sarudi Kalandparton, a regatta bázisán koncertekkel készülnek a szervezők. A hangulatos eseményre örömmel várják az érdeklődőket.

img_2046.JPG

 

A verseny honlapja:
http://orientalrow.com

További információ:
Mihály Tibor főszervező
+36-20-123-4567
orientalrow@kulkerek.hu

Gyere a Tisza-tóra,

s evezz velünk!

 

Forrás szöveg és kép: orientalrow.com

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr5612775710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása