2016. nov 01.

HALHATATLAN VÍZILABDÁZÓK -AKIK SZERETIK A TISZA-TAVAT

írta: Lázár Tünde
HALHATATLAN VÍZILABDÁZÓK -AKIK SZERETIK A TISZA-TAVAT

Magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka bekerült a vizes sportok halhatatlanjait jegyző International Swimming Hall of Fame-be, vagyis a Hírességek Csarnokába hat háromszoros olimpiai bajnok magyar vízilabdázó.
Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán egyaránt ott voltak a Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok válogatottban.

Az ünnepségnek sikerült elérnie, hogy valódi, páratlan teljesítmény került a hírek középpontjába, s melengeti szívünket a büszkeség! Köszönjük, hogy példaképek vagytok!

Tudod mi a közös bennük és benned?  Ők is, mint Te, szeretik a Tisza-tavat, s környékét!

Egyiküket családi gyökerei a Tisza-tó nyugati részéhez köti, ahol házzal, földdel is rendelkezik, gazdálkodik.

Másikuk -a vízisportoknak köszönhetően- rendszeres nyári vendége a csodás Tisza-tónak.

img_0324.JPG

Fotó: Waterpolo.hu


Az ünnepségen ott volt a háromszoros aranyérmes válogatott szövetségi kapitánya, a magyar szövetség jelenlegi elnöke, Kemény Dénes is, aki már 2011 óta tagja a Hírességek Csarnokának. Az est háziasszonya a mellúszásban olimpiai bajnok Kovács Ágnes volt.

A most beiktatott hat játékos és Kemény Dénes mellett Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András is halhatatlan már, írja a magyar szövetség honlapja.

Szólj hozzá

példaképek vízisportok Tisza-tó Halhatatlan vízilabdások