2015. sze 29.

AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE LETT A PÁKÁSZ TANÖSVÉNY

írta: Lázár Tünde
AZ ÉV ÖKOTURISZTIKAI LÉTESÍTMÉNYE LETT A PÁKÁSZ TANÖSVÉNY

Idén hatodik alkalommal adták át „Az év ökoturisztikai létesítménye" kitüntető címet, melynek díjátadó ünnepségére a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én került sor az Országos Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében.

okoturizmus_dijatado.jpg

 

 

Tanösvény kategóriában egyik kedvencünk, az örvényi Pákász Tanösvény a 3. helyen végzett. Az idén májusban megnyílt sétaúton az egykori vízi emberek világát járhatjuk be ’korhű díszletben’.

jovunk_mar.jpg

 

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: a turizmus szempontjából is kiemelkedő jelentőségű, hogy az olyan kárpát-medencei kincsek, mint például a nemzeti parkok, tanösvények, madárlesek könnyen megközelíthetőek legyenek, és emellett az oda látogatók kapjanak meg minden olyan információt, amit szeretnének. Fontos, hogy ne csak látogassuk, hanem meg is óvjuk ezeket az értékeket, és biztosítsuk fennmaradásukat a következő generációknak.

A Pákász Tanösvény diját Szabics Gábor a Szabics Kikötő-, és Szabadidőpart munkatársa vette át.

A kikötő már 2011-ben is megkapta ezt a rangos elismerést, a Tiszavirág Ártéri Sétaút a legszebbnek itéltetett a maga kategóriájában.

ev_okoturi.jpg

                                                                                     

A pályázat célja az volt, hogy az ökoturisztikai létesítmények kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján mérettessenek meg. A pályázat nyerteseit ezért a Turizmus Világnapján, szeptember 27-én hirdették ki.

 

Gyere a Tisza-tóra, 

ősszel is csodás arcát ismerheted meg!

Szólj hozzá

hagyomány nemzeti park Tisza-tó látnivalók a Tisza-tavon Tisza-tavi tanösvény Pákász Tanösvény