HÍDPILLÉREKET ROBBANTOTTAK A TISZA-TAVON
2016. február 12. írta: Lázár Tünde

HÍDPILLÉREKET ROBBANTOTTAK A TISZA-TAVON

A napokban robbanások zaja verte fel a Tisza-tó csendjét.  Az ilyenkor szokásos nyugodt, lusta, csendes téli napnak induló délelőttön szokásosnak egyáltalán nem mondható dolog történt. A robbantással a Poroszlói-medencében, a Kis-Tisza és az Eger-patak torkolatánál található egykori híd mederpilléreit távolították el az ezzel megbízott szakemberek.

egerpatak_pill.png

Az említett helyszínen – még a Kiskörei-viztározó születése előtt – épült egy híd, amely hajdanán a környező földterületek megközelítését tette lehetővé. A Tisza-tó létrejöttével a műtárgy okafogyottá vált, ezért a szerkezetét elbontották. Ott maradt azonban a két vasbeton pillér, amelyek - a tározó felduzzasztásával – a vízfelszín alá kerültek, méretük és elhelyezkedésük miatt veszélyforrást jelentve a vízen közlekedők számára.

egerpat_pill2.png

 

egerpat_pill3.png

Ám mindez már a múlté. A Búvár Kft. szakemberei  ipari robbanóanyag segítségével eltüntették az akadályt jelentő pilléreket. 
Miután a területen további utómunkálatok folynak,a KÖTIVIZIG kéri,hogy  a helyi munkavezető irányítása szerint fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Gyere a Tisza-tóra,

most már akadálymentesitve van!

 

Forrás:szöveg és képek: KÖTIVIZIG

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr968384982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Kálóczi 2016.02.14. 22:31:34

és ezzel eltünt egy jó süllőző hely.....
süti beállítások módosítása