MEGDŐLT A TISZA-TAVI KERÉKPÁROS REKORD
2018. október 12. írta: Lázár Tünde

MEGDŐLT A TISZA-TAVI KERÉKPÁROS REKORD

Már több mint 10 éve adták át a Tisza-tó töltésén megépült kerékpáros utat, ahol a kerekezők száma azóta évről évre csúcsot dönt. Idén ismét tízezrekkel többen tekertek a töltésen.

bicajok_a_parton_balan_attila.jpg

 A Tisza-tó töltésén 2005-2007 között épült meg a 3 méter széles kerékpárút a KÖTIVIZIG beruházásában. A 4 méter magas, természetes kilátón először a bal parton, Abádszalók és Tiszafüred, majd a jobb parton, Kisköre és Poroszló között lehetett tekerni.

A jelenleg még hiányzó 9 km-es szakaszt, mely Tiszafüredet kapcsolja össze Poroszlóval a 33-as út mellett, már megkezdték építeni. További információkat itt találsz!


A Kiskörei Szakaszmérnökség 2008 óta folyamatos figyelemmel kíséri a tó körül, pontosabban a duzzasztóművön áthaladó kerékpáros forgalmat, amely az elmúlt évtizedben négy és félszeresére bővült. Az első, nem teljes évben, 2008-ban még „csak” 6800 biciklis hajtott át az üzemi hídon, tavalyelőtt azonban már meghaladta a számuk a 20 ezret, 2017-ben pedig 30 884-re nőtt a forgalom.

2018-ban azonban ismét minden rekord megdőlt, hisz ebben az évben többen kerékpároztak (és haladtak át a Kiskörei Erőmű hídján), mint az elmúlt két évben összesen. Számuk szeptember végére meghaladta az 53 000 főt.

naplemente_bringa_kisk_s.jpg

Fontos! A statisztikákban csak azok a bringások szerepelnek, akik az erőmű hídján áthaladtak. Tehát akik például Abádszalókról Tiszafüredre, vagy Füredről Poroszlóra tekertek, az adatokban nem jelentek meg.

Miféle erőmű hídján fogok áttekerni? Olvasd el itt!

 

Gyere a Tisza-tóra,

fedezd fel két keréken az ország második legnagyobb tavát!

 

Fotó: Balán A., Kisköre Strand

Megtisztelsz, ha tetszett és megosztod vagy elküldöd ismerőseidnek. Sok munkám van benne...        Nekem is fontos, hogy tudjam, tetszett-e neked. Megköszönöm, ha jelzed felém azzal a kis tetszik gombbal.

További szépségekért, érdekességekért pedig csatlakozz a facebook oldalamhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr10014296893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása