2015. jún 29.

GYERE A TISZA- TÓRA MADARAT GYŰRŰZNI

írta: Popovics Ancsa
GYERE A TISZA- TÓRA MADARAT GYŰRŰZNI

A poroszlói Tisza- tavi Vízi Sétány 10 éves évfordulója alkalmából érdekes, különleges programot hirdet. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága várja azok jelentkezését, akik szeretnék testközelből megfigyelni a csodálatos, Tisza- tavi madarakat egy szakvezetett túra során.

vizisetany_por_k_s.jpg

Korábban már volt lehetőség  madárgyűrűzése a Tisza-tavi Vízi Sétányon: ekkor csuszkával, fülemülével, széncinegével és jégmadárral találkozhattak az érdeklődők. A gyűrűzést szakemberek végzik, akik érdekes dolgokat, "titkokat" mesélnek a hálóval fogott madarakról.

jegmadar-ancsaval_iijpg.JPG

 

Mikor és hogyan tudok jelentkezni a szakvezetett túrára?
A gyűrűzésen a Tisza-tavi Vízi Sétányon lehet részt venni 2015. július 3-án, reggel 7 órától , ami várhatóan délelőtt 10 óráig tart.
Emellett (július 3-án 19.00- 21.00 ) alkonyati sétával és szakember által vezetett, éjjeli lepkecsapdázással is várják az érdeklődőket.

A túrára előzetes bejelentkezés szükséges, minimum létszám 5 fő, maximum létszám 40 fő.

A nap folyamán csónakok indulnak a poroszlói Delfin kikötőből a sétányra.

tisza-to_nyugat_097.jpg
A vízi sétány nem csak a nagyokat, de a kisebbeket is várja - elsősorban foglalkoztatókkal, kétéltű bemutatókkal. Továbbá bemutatkoznak a hortobágyi Vadaspark szakemberei is, akik érdekes játékokkal szórakoztatják a Tisza-tavi turistákat.

A programok árát a belépőjegy tartalmazza.

További információ :hnpi.hu/vizisetany

 

Gyere a Tisza- tóra: Légy Te is egy napra igazi madarász!

Szólj hozzá

madárgyűrűzés Tisza-tó Tisza- tavi Vízi Sétány lepkecsapdázás