A TISZA-TÓ EGY KICSIT TENGERPART?
2015. május 15. írta: Lázár Tünde

A TISZA-TÓ EGY KICSIT TENGERPART?

MENNYIRE VAGY BEVÁLLALÓS - EXTRÉM TISZA-TAVI VÍZI SPORTOK

Ismeritek a viccet nyuszikáról, aki a Szahara közepén sétál? Szemén napszemüveg, egyik vállán napernyő, másik vállán szörfdeszka. Találkozik a karavánnal, s az egyikük megkérdezi nyuszikát, hogy mit csinál a sivatag kellős közepén a szörfdeszkával. -Megyek a tengerpartra szörfözni! -De nyuszika, ez a sivatag, mindenfelé csak homok.... Mire nyuszika: Kicsit tengerpart?!

riviera_surf.jpg

Félre a viccel, mert valóban szuper élményeket nyújtó, kicsit tengerpart vár a Tisza-tónál, Abádszalókon is-bár más tekintetben. Szeretnél szörfözni, banánozni, jet-skizni, viziejtőernyőzni, vagy a fly-boardozni? Ma már nem kell több száz kilométert megtenned, hogy kipróbáld a tengerparti sportokat. Elég ha felkeresed Kelet-Magyarország legnagyobb tavát, a Tisza-tavat.

Ha felejthetetlen élményekre vágysz, amelyeket országunkban még csak kevesen próbáltak, az Abádszalóki-medencében vagy a legjobb helyen! Csokorba szedtük a programokat, melyeket az adrenalin-függők, és a nyugalmasabb szórakozást kedvelők is imádni fognak.

.

 Imádod az extrém vizisportokat, vagy szeretnéd kipróbálni valamelyiket? Válaszd a legjobb szállást Abádszalókon itt!

 

1. Víziejtőernyőzés(Parasailing)

 

Repülj 80 méter magasan a víz felett -Életre szóló élményben lesz részed!

ernyo2.jpg

Magyarországon kizárólag a Tisza-tónál tudod kipróbálni. Előképzettség és úszás tudás nélkül is igénybe veheted! Gyere, és repülj a felhők közé a Tisza-tó felett!

 

A hajó a parttól indul utasaival a fedélzetén. A menetszelet kihasználva belobbantjuk az ernyőt, a repülni vágyó utas beleül a speciális hevederbe.  A hajó fokozatosan gyorsul, az ernyő emelkedik, ezáltal az utas „felszáll” a magasba a 120 méteres vontatókötél segítségével. Hamarosan a „felhők között” találja magát, így madártávlatból gyönyörködhet a csodálatos Tisza-tavi tájban, az alatta zajló vízi életben. Utasunk  körberepüli a 14 négyzetkilométeres Abádszalóki-medencét, és ha vállalkozik rá, a végén megtanítjuk „vízen járni”. Ezek után a fedélzetre érkezik a csörlő segítségével.

sikoly_paros_ejto.jpg

Minden vendégünk boldog mosollyal távozik, még az is, aki előzőleg nehezen küzdötte le tériszonyát.

Nem kell hozzá úszástudás, semmilyen elõképzettség, ha beleférsz a korhatárba (4-104 év), nincs akadálya, hogy részesülj ebben a különleges élményben.

sikoly_latvany.jpg

 

sikoly_naplem.jpg

2. Flyboard

Repülj a víz felett, vagy ússz a vízben mint egy delfin! A Flyboard segítségével mindkettőt kipróbálhatod. Egy extrémnek tűnő vízi sport, mely abszolút gyorsan elsajátítható és közel sem olyan veszélyes, mint amilyennek elsőre látszik!

sikoly_emelk.jpg

A szerkezetet egy jetski motorjához kell csatlakoztatni 18 méter hosszú tömlővel. Ennek a sugárhajtóműve biztosítja a vízellátást, amivel a repülő deszka- Flyboard - a levegőben marad, maximum 10 méter magasságban. A talpra csatolt deszkán két vízsugár biztosítja a tolóerőt, a kézben pedig a két kisebb vízsugár segíti a koordinációt a tanulási szakaszban, mint pl.: a síbot.

Flyboard Tisza-tó:

 

Amikor már magabiztosan irányítjuk a Flyboardot, ez a kézi egység elhagyható.  A szerkezet kiötlője, Franky Zapata szerint a Flyboard használata 2 perc alatt elsajátítható, melyet mi is igazolunk.

sikoly_alapozas.jpg

Víz alatt és a levegőben is használható az extrém Flyboard, ameddig a vízsugár ereje vagy a vizet a jetskitől szállító cső hossza tart. Maximálisan 10 méter magasra lehet felszállni vele és repkedni, mint Superman vagy Ironman, legyőzve a gravitációt, vagy úszni, mint a delfinek.

PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA: A Scream Adventure Team garantálja, hogy amennyiben nem tudsz a magasba emelkedni, visszafizeti a részvételi díjat.

.Víziejtőernyőzésre és flyboardra már most foglalhatsz helyeket és időpontokat itt!

 

3. Jet-ski

Száguldj kedvedre a hullámok hátán jet-skivel. Vezetéséhez az abádszalóki zárt vízipályán jogosítvány nem szükséges, ellenben minden nélkülözhetetlen biztonsági információt megkapsz segítődtől.

 

A rövid oktatás után kedvedre száguldozhatsz önállóan, vagy utasoddal.

p0006426.JPG

 

riviera_jet.jpg

.

 

4. Banán

Ülj fel barátaiddal, családoddal a 10 személyes banánra, melyet profi kapitány irányít kedved szerint. Garantáltan jól fogsz szórakozni az éles kanyarok és a hullámok lovaglása közben. A hajó gyorsulásával és a fordulók élesebbé válásával válik egyre izgalmasabbá a menet! Gyerekjárat is kérhető, mely garantáltan borulás-mentes!

banan_csuszda.jpg

.

5. Bob

Az extrém élmények és a sebesség megszállottainak ajánljuk a bobot. Ülve vagy hasalva is használhatod, miközben őrült tempóban szántod a vizet, s pattogsz a Tisza-tó hullámain. Itt is van gyerekbarát járat, ahol egy nagyobb méretű lapos bobon gyermekeddel együtt csúszhatsz hason!

kep_006.jpg

 

.

6. Vizisí, Wakeboard

Páros léccel síelni a Tisza-tavon felejthetetlen élmény! Próbáld ki te is, vagy válaszd a wakeboardot, mely pár perces elméleti oktatást követően azonnal sikerrel végezhetsz.

.00765_1.JPG

7. Wakesurf

A legújabb őrület, ahol a speciális hajó által keltett, végtelenített hullámon kötél és kötés nélkül szörfözhetsz. Fantasztikus életérzés, fantasztikus nyaralás és fantasztikus élmények, emlékek!

 riviera_indulas.jpg

riviera_surf_haj.jpg

Az abádszalóki Tisza-tó Strandon találod a Riviéra Vízi-sportszer Kölcsönzőt, a csúszdától jobbra, ahol a fenti extrém sportokat kipróbálhatod. Itt gyermekek tanítását is vállalják 6 éves kortól, ehhez előzetes időpont egyeztetés szükséges itt.

 

Kedvet kaptál egy élményekkel teli nyaraláshoz, a vízi sportokhoz, a garantált jó hangulathoz?

Gyere a Tisza-tóra,

itt olyan élményekben lesz részed, melyekről hetekig mesélsz barátaidnak!

 

 

Melyik a te kedvenced ezek közül? Itt adhatod le szavazatod!

 riviera_farhullam.jpg

 

Fotók: Scream Adventure Team, Riviéra Vízisport

 

Az írás szerzői jogvédelem hatálya alá esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr757448602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása