Gyere a Tisza-tóra

Gyere, és fedezd fel a páratlan Tisza-tó titkat!

2019. nov 28.

ŐSZ-BÚCSÚZTATÓ A TISZA-TAVON

írta: Lázár Tünde
ŐSZ-BÚCSÚZTATÓ A TISZA-TAVON

Olyan szép gondolatot fogalmazott meg a csendről Alexander Dumas mellyel teljesen azonosulni tudok.

" Minden bajra két orvosság van: az idő és a csend."

 SZIVÁK ILONA ÍRÁSA

 

szivaki.jpg

szivaki1.jpg

szivaki2.jpg

 


Mi, ma délután, jókedvűen indultunk el, hogy meglátogassuk öreg, örökös Barátunkat a Tiszát, a gyönyörűséges Tisza-tavat, de a fenti gondolat valós tartalmát útközben tapasztaltuk meg igazán.

A gáton nyugalom volt, meg-megálltunk, lementünk a vízhez....a fű még élénkzöld ruhába öltöztette a partot, de a v íz szélében szárukat áztató nádszálak szürkén, rezzenéstelen nyugalommal várták a telet.

szivaki3.jpg

 

Az erdő fái is levetették szìnpompás őszi ruhájukat, itt ott egy egy fehér nýárfán aranylott még pár ...

Tovább Szólj hozzá

tisza-tavi élmények Téli leürítés Tisza-tavi kalandok ősz a Tisza-tavon

2019. nov 22.

TISZAFÜRED TAROLT A 2019-ES SZALLAS.HU GÁLÁN

írta: Lázár Tünde
TISZAFÜRED TAROLT A 2019-ES SZALLAS.HU GÁLÁN

Több mint egymillióan szavaztak az idei "Év szállása" versenyen, melyen a legnagyobb Tisza-tavi település, Tiszafüred több rangos díjjal zárt. A megmérettetés és a rangos díjátadó célja felhívni a figyelmet a turizmus szakma remekeire és Magyarország kincseire.

ev_szallasa.jpg

A versenyen idén is a legjobb szálláshelyek mellett a településeket, konferenciahoteleket és a turisztikai látnivalókat is díjazták. Mutatjuk az idei díjazottakat.

A szavazatok alapján az Év Turisztikai Települése díjat Eger nyerte, második helyen Tiszafüred, harmadik helyen pedig Hajdúszoboszló végzett. „Tiszafüred dobogós helyezése talán meglepőnek tűnik Eger és Hajdúszoboszló között, de a városmarketing és a szálláshelyek marketing tevékenységének ...

Tovább Szólj hozzá

Tiszafüred Mancsos Pancsoló Év szállása verseny Tisza-tavi sikerek

2019. nov 16.

ILYEN VOLT A VIII. TÖPÖRTŐFESZTIVÁL BEREKFÜRDŐN

írta: Lázár Tünde
ILYEN VOLT A VIII. TÖPÖRTŐFESZTIVÁL BEREKFÜRDŐN

A jó ízű, vidéki ételeknek nagy a vonzereje a Tisza-tónál is, s erre bizonyíték a ma megrendezett Töpörtő- és Pörcfesztivál Berekfürdőn.

Az ezer lakosú kis településen ma megtöbbszöröződött az emberek száma, annyian voltak kíváncsiak a hagyományos téli, vidéki ételeket felvonultató rendezvényen. Már délelőtt ki lehetett volna tenni a megtelt táblát, pedig ekkor még az üstökben javában rotyogtak a környékre jellemző finoságok.

Berekfürdőn volt a ropogós tepertők mellett Lucskos káposzta, Pacalpörkölt, Csülökpörkölt, Töltött káposzta, Birkapörkölt, sőt az egyik üstben még Fogolypörkölt is. (A fogolyról később kiderült, hogy nem a madárról, mint fogoly, hanem a két hétig raboskodó birkáról, mint fogoly ...

Tovább Szólj hozzá

Berekfürdő karcagi birkapörkölt Berekfürdő Tepertő és pörcfesztivál Tisza-tavi gasztrofesztivál hagyományok Tisza-tó

2019. nov 15.

VIII. TEPERTŐ- ÉS PÖRCFESZTIVÁL, BEREKFÜRDŐ

írta: Lázár Tünde
VIII. TEPERTŐ- ÉS PÖRCFESZTIVÁL, BEREKFÜRDŐ

Igazán ízés, illatos, jó hangulatú fesztiválra invitálunk benneteket ezen a hétvégén. Szombaton már VIII. alkalommal rendezik meg Berekfürdőn a Tepertő- és Pörcfesztivált.

 

teperto_berek_bga2.jpg

A VIII. Berekfürdői Tepertő és Pörc Fesztiválra 2019. november 16-án kerül sor. (Végre!) Gasztronómiai bemutató, szalonnasütés és kóstolás, forralt bor, tea, kézműves vásár és színpadi produkciók várják az érdeklődőket.
Aki nem szeretne csak tepertőt, pörcöt enni egész nap, az is bátran elindulhat, hisz sült húsokból, pörköltekből idén is lesz bőséges kínálat az egész napos forgatagban. Közben szól a zene, folyik a móka, s a színpadot is érdemes lesz figyelni!

Részletek a szombati fesztiválról:

Időpont: 2019. 11. 16.
...
Tovább Szólj hozzá

Berekfürdő Tisza-tavi programok Fesztivál Tisza-tó tisza-tavi ízek Berekfürdő Tepertő és pörcfesztivál Tisza-tavi gasztrofesztivál

2019. nov 12.

A LEGJOBB FEDETT FÜRDŐK A TISZA-TÓNÁL

írta: Lázár Tünde
A LEGJOBB FEDETT FÜRDŐK A TISZA-TÓNÁL

A Tisza-tónál, mely Kelet-Magyarország legnagyobb, legszebb tava, a hidegebb napok beköszönttével sem kell búcsút mondanunk a pancsolásnak. Csokorba szedtük a környék fedett fürdőit, ahol a hűvösebb hónapokban is élvezhetjük, hogy ringat a víz.

  berekfurdo1.jpg

1. Termál Strand- és Gyógyfürdő - Tiszafüred

 

A Hortobágy szélén fekvő, 14 000 lakosú Tiszafüred a Tisza-tavi régió legnagyobb települése és idegenforgalmi központja. A télen nyugodt, nyáron pezsgő kisvárost a Tisza-tó fővárosának tartják; itt kezdjük csobbanásunkat. 

tiszafured_termal.jpg

A városi fürdőben egy fedett, gyógyvizes medence van, melyet kipróbálhatunk. A termálmedence 38 fokos alkáli-hidrogén-karbonátos gyógyvize jól alkalmazható regenerálódásra, valamint különböző ...

Tovább Szólj hozzá

Karcag Tiszafüred Kumánia Tisza-tavi programok Pom-pom fedett fürdők Tisza-tó Berekfürdői Strand Nagykunság fővárosa Akácliget Kisújszállási fürdő Abádszalók tanuszoda Abádszalóki fedett fürdő

2019. nov 12.

MÁR CSAK NÉHÁNY NAPIG HARCSÁZHATSZ

írta: Lázár Tünde
MÁR CSAK NÉHÁNY NAPIG HARCSÁZHATSZ

A Tisza-tó az országban egyedülálló harcsaállománynak biztosít élőhelyet; mely édesvizeink legnagyobb ragadozó halfaja.

 

halakat_terelo_juhasz.jpg

Az, hogy a Tisza-tóban ekkora állománya alkulhatott ki, nem a véletlen műve. A Tisza-tavi Sporthorgász, mint a tó halgazdálkodója, immár 10 éve nagy figyelmet fordít a harcsák védelmére.

Mit tudsz a harcsákról? Olvass a legnagyobb halfajról itt!

 

Az harcsa-állomány védelmét biztosító szabályozás egyik fő eleme a téli horgászati tilalmuk.

Könnyű célpontot jelentenek a halak a hideg vízben, ahol nagy mennyiségben és nagy sűrűségben telelésre gyűlnek össze, ugyanis ilyenkor borzasztóan sérülékenyek, a zavarások és fertőzések megtizedelhetik a csoportokat.

A korábbi években ...

Tovább Szólj hozzá

harcsa harcsa horgászat Tisza-tó halfaj harcsa tilalmi időszak Tisza-tó horgászat

2019. nov 10.

ÍGY ALAKUL A TISZA-TÓ TÉLI VÍZSZINTJE

írta: Lázár Tünde
ÍGY ALAKUL A TISZA-TÓ TÉLI VÍZSZINTJE

HONNAN TUDJUK HOGY KÖZELÍT A TÉL? HAMAROSAN CSÖKKEN A TISZA-TÓ VÍZSZINTJE! A KÖZÉP-TISZAI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG A TISZA-TÓ TÉLI VÍZSZINTJÉNEK BEÁLLÍTÁSÁT KÉT LÉPCSŐBEN TERVEZI VÉGREHAJTANI. ELSŐ ÜTEMBEN A TÁROZÓ VÍZSZINTJÉT AZ ALACSONYABB TÉLI VÍZSZINTRE CSÖKKENTIK (KISKÖRE-FELSŐ: 590±10 CM).

img_0662.JPG

A tervezett vízszintcsökkentés végrehajtását és ütemét befolyásolhatja, módosíthatja egy esetlegesen kialakuló és levonuló árhullám.

A TISZA-TÓ LEÜRÍTÉSI ÜTEMTERVE, I. LÉPCSŐ

Indulási szint:  725±5 cm

 

Tovább Szólj hozzá

Tisza-tavi programok Téli leürítés tisz-tó téli vízszint

2019. okt 17.

NYITJÁK A GÁTKAPUKAT

írta: Lázár Tünde
NYITJÁK A GÁTKAPUKAT


ÉRTESÍTJÜK AZ ÉRINTETTEKET, ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY A KÖTIVIZIG DÖNTÉSE ÉS INTÉZKEDÉSE ALAPJÁN, 2019. OKTÓBER 24-ÉN, 08:00 -KOR NYITÁSRA KERÜLNEK A TÖLTÉSÉN ELHELYEZETT GÁTKAPUK.

 

 

c7f0b2aa-62bf-460c-a1db-07c23ce246ed.jpeg

A gátközlekedési engedéllyel rendelkezők így a tavaszi feltöltés idejéig, zárások megkerülése nélkül használhatják a Tisza-tó körüli utat.

Ez a dátum nem esik egybe a Tisza-tó őszi leürítésének kezdő dátumával, amiről külön tájékoztatást fogunk adni.

Forrás:Tisza-tavi Sporthorgász

Tovább Szólj hozzá

KÖTIVIZIG Tisza-tó töltés gátkapuk nyitása

2019. okt 08.

TANUSZODÁT AVATTAK ABÁDSZALÓKON

írta: Lázár Tünde
TANUSZODÁT AVATTAK ABÁDSZALÓKON

Átadták az Abádszalóki Tiszavirág Tanuszodát kedden, a létesítmény 460 millió forintból, teljes egészében állami beruházás keretében épült, fenntartója a Nemzeti Sportközpontok.

494d4d7e-c868-43f5-a0da-feeb16112bc7.jpeg

8ea330f6-c56e-4593-a655-26a149de75ae.jpeg

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az eseményen azt mondta: mindig nagy öröm, ha egy sportlétesítményt adhatnak át, különösen, ha az épületre már nagyon sokan, nagyon régóta vártak.

83d57f67-c457-4da9-b665-ab7f35b3ca78.jpeg

Az abádszalóki létesítmény tanuszodából, valamint egy 6 pályás, 25 méteres medencéből áll, ahol a már úszni tudók képezhetik magukat tovább – tette hozzá. Közölte: az országban folyamatosan épülnek és újulnak meg sportlétesítmények, s egy uszoda átadása jelentős beruházás egy ...

Tovább Szólj hozzá

tanuszoda Abádszalók Abádszalóki tanuszoda tanuszoda átadás uszoda Tisza-tó

2019. okt 08.

KÖZEL 2 TONNA HULLADÉKOT GYŰJTÖTTEK AZ ÖNKÉNTESEK A TISZA-TÓNÁL

írta: Lázár Tünde
KÖZEL 2 TONNA HULLADÉKOT GYŰJTÖTTEK AZ ÖNKÉNTESEK A TISZA-TÓNÁL

A Nemzetközi Hulladékgyűjtési Világnap alkalmából a Coca-Cola Magyarország munkatársai a PET Kupával közösen ismét akciót szerveztek.

  74b7d597-e058-4565-a18c-63b45cd8cd90.jpeg

Cipők, flakonok, PET-palackok és számos egyéb szemét szennyezi a Tiszát, annak ártereit, nádasait. Múlt hét péntekén több mint 1,8 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a Coca-Cola Magyarország és a PET Kupa önkéntesei a Kisköréhez közeli Tisza szakaszon a Hulladékmentes Tisza program keretében.  A Nemzetközi Hulladékgyűjtési Világnaphoz kapcsolódva ez volt a program második akciója, amely túlszárnyalta a júliusit, amikor 1,5 tonna hulladéktól szabadították meg a folyót.  A kezdeményezéshez Vereckei Ákos kajak-olimpikon is csatlakozott.

81f423c7-3e16-47e2-bcc1-280cdc79e3ab.jpeg

A Tisza és a Tisza-tó lenyűgöző természeti ...

Tovább Szólj hozzá

PET kupa Tiszta Tisza-tó hulladékmentes Tisza-tó Coca-cola Tisza-tó