2015. nov 06.

KÖDBEN ELTÉVEDT HORGÁSZOK

írta: Lázár Tünde
KÖDBEN ELTÉVEDT HORGÁSZOK

Tiszai vízirendőr segített a sötétben a Tisza-tavon eltévedt horgászoknak november 3-án.

kodos_peca.jpg

A Kiskörei Vízi-rendészeti Rendőrőrs rendőre, Kovács Lajos főtörzsőrmester, november 3-án 18 órakor kapott egy bejelentést, hogy a Tisza tavon két horgász a leszálló köd és a közben beálló sötét miatt nem találja a kivezető vízi ösvényt. A rendőr és a Tisza tavi Sporthorgász Kft. hivatásos halőrei - akik csak GPS-segítségével tudtak haladni a tavon, mivel a látási távolság közben nullára csökkent- azonnal megkezdték a kutatást, s 20 percen belül megtalálták a két eltévedt férfit.

Keresésük közben derült ki, hogy további négy horgász is kint van a vízen, akik szintén nem találják a partot. A rendőr szolgálati kisgéphajójával az eltévedt pecások kutasára indult. Közben telefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot a bajbajutottakkal. Személyi sérülés nem történt, mindenki egészségesen került partra a hosszú didergés után. Alig négy óra alatt sikerült mindenkit megtalálni és kimenteni.

kodos_to_halesmas.JPG

Kedves Horgásztársak! Kérünk mindenkit, aki még az eszi órákban is kinn tartózkodik a vízen, hogy figyeljen a Tisza-tó rejtett veszélyeire. Aki nem érzi magát biztonságban, jöjjön ki még világosban!

 

Köszönjük a rendőrség gyors és szakszerű közreműködését, az eltévedt horgászok mentését.

 

Gyere a Tisza-tóra,

ha bajba jutsz, itt akkor sem vagy egyedül!

 

Fotó: Pecs.hu, Halesmas

Szólj hozzá

horgászok a tisza-tavon eltévedt horgászok tisza-tó veszélyei megmentett tisza-tavi horgászok