2015. máj 08.

A TISZA-TÓ TÖLTÉSE A KERÉKPÁROSOKÉ

írta: Lázár Tünde
A TISZA-TÓ TÖLTÉSE A KERÉKPÁROSOKÉ

2015. MÁJUS 9: TOUR DE TISZA-TÓ

Idén 8. alkalommal, holnap (május 9-én) kerül megrendezésre az Intersport Tour de Tisza-tó, valamint a Tisza-tavi Bringatlon nevű rendhagyó csapatverseny. A váltóverseny érdekessége, hogy minden részt vevő csapatnak garantáltan két kerékkel kevesebb van!

tour_de_tisza-to.jpg

Szombaton délelőtt Tiszafüreden 10 órától, szakaszos rajttal indítják a szervezők a versenyt, melyen hagyományosan a kerékpárosok mellett görkoival is indulni lehet.

 

tour_de_tt.jpg

Tiszafüredről indulva az óvatosabbakra 15 kilométer bringázás, a bátrabbakra és felkészültebbekre 57 kilométer görkorizás vagy 65 kilométernyi bringatúra vár. A csapatokra pedig szintén 65 kilométer bringázva vagy futva, attól függően, hogy kinek nem jut bicikli, hiszen egy valaki anélkül köteles haladni.

A tavalyi rendezvényen, dacára a szigorúan, folyamatosan eső májusi „aranynak”, 1500 lelkes sportoló vett részt, ahol a nehézségi fokozatot a természet növelte.

esos_bicajos.jpg

Paitz Krisztina, a szervező Budapesti Sportiroda munkatársa kérdésünkre válaszolva: a tavalyihoz hasonló létszámot várnak az előzetes nevezések alapján, szombaton is, de arra is felkészültek , hogy jó idő esetén várhatóan többen állnak rajtvonalhoz.

bringasok_tour_de_tt.jpg

Minden résztvevőnek kívánunk szép időt, jó utat, kellemes napot.

 

Gyere a Tisza-tóra, s kalandra fel!

Szólj hozzá

Tour de Tisza-tó bRINGATLON kerékpárral Tisza-tó