TISZA-TAVI JÉGVARÁZS SARUDON
2017. január 22. írta: Lázár Tünde

TISZA-TAVI JÉGVARÁZS SARUDON

A legkedvezőbb időben, -20 fok körüli  kezdeti hőmérsékletben rendezték meg a Tisza-tavi Sarudon a III. Amatőr Jégszobrász Bajnokságot, - a Tisza-tavi Jégvarázst.

img_0747.JPG

A hagyományteremtő céllal megrendezett Tisza-tavi esemény páratlan a maga nemében, s az alkotók a nem minden nap rendelkezésre álló anyagból, jégből készítették remek alkotásaikat. A különleges anyagok megmunkálásához különleges eszközöket vettek igénybe: a szokásos véső mellett láncfűrészek, a finomításokhoz meleg kezek kellettek.

img_0753.JPG

 img_0746.JPG

img_0743.JPG

img_0748.JPG

img_0755.JPG

img_0750.JPG

img_0745.JPG

img_0744.JPG

img_0751.JPG

 

A verseny résztvevőinek kreativitása szerencsére nem fagyott jégbe, köszönhetően a barátok, érdeklődők, s a jóféle házi pálinkák biztatásának. A zsűri legnagyobb tetszését végül a teknős nyerte, melyet a Tisza-tavi MiniZoo csapata alkotott.

img_0749.JPG

img_0754.JPG

Az elkészült jégszobrok megtekinthetőek Sarudon. Aki látni szeretné az alkotásokat, igyekezzen, mert a Sarudi Jégvarázs addig tart, amíg el nem olvad!

 

Gyere a Tisza-tóra,

nézd meg csodás téli arcát, s a Tisza-tavi Jégvarázst!

 

lFotó: Szabó Katalin, Varga Zsolt, Tisza-tavi MiniZoo, Fodor-Nagy Viki, Vincze Peti

 

Az írás szerzői jogvédelem hatálya alá tartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr4812144543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása