A JÉG HÁTÁN A TISZA-TAVON
2017. január 07. írta: Lázár Tünde

A JÉG HÁTÁN A TISZA-TAVON

Fázós, vagy inkább didergős hétvégére ébredtünk. Aki nem a kandalló mellett töltené a napfényes szabadnapokat, látogasson el csodás Tisza-tavunkhoz, ahol a fagyos napok, a kemény mínuszok igazán különleges programokkal várják a látogatókat. Megmutatjuk, hogy nem csak a kövér hóember érzi jól magát, hanem a kalandra vágyó Vendégek is.

bordas_j_tel2.jpg

Jégtúra a Tisza-tavon.

Kedvező - fagyos időben- évről-évre megrendezik a Békatutajosok a Tisza-tavi jégtúrát. A nyáron mesés evezős helyszín ilyenkor fehér túraútvonallá alakul. Izgalmas, meseszép, kalandos program azoknak, akiket nem riaszt a hideg.

jegseta.jpg

 

A vasárnapi, Poroszlóról induló túrára kizárólag itt jelentkezhetsz:
http://www.bekatutaj.net/jegtura-a-tisza-tavon

Ha Te is szeretsz jó társaságban és csodaszép természeti környezetben aktívan kikapcsolódni, ha Téged is vonz az ismeretlen, ha Te is benne vagy a jó bulikban, köztünk a helyed.

hasraesos_jegtura_bekatutaj.jpg

Jégvitorlás Országos Bajnokság

A múlt héten, az abádszalóki Yacht Kikötőben tartott nemzetközi edzőtábor sikerén felbuzdulva 2017. január 7-8-ra Nyílt Magyar Bajnokságot hirdetett a szövetség.

szalok_yacht_k.jpg

A frissen megválasztott osztályszövetség nemzeti titkár, Pataki Attila István, színvonalas versenyeket tervez: Az elmúlt évek enyhe telei után – nagy örömünkre – ismét fagynak tavaink. A múlt héten tartott nemzetközi edzőtábor sikerén felbuzdulva 2017. január 7-8-ra Nyílt Magyar Bajnokságot hirdetünk. Az idei évben az eseménynek nagy valószínűséggel a tisza-tavi Szalók Yacht Klub ad otthont.

dn_osztalyszov.jpg

Csodás látvány a befagyott tó jegén sikló sok, fehér vitorla. Gyere a Tisza-tóra, Abádszalókra, ahol gyönyörködhetsz, vagy szurkolhatsz a sportolóknak.

yacht_klub.jpg

Mi az a DN osztály:

A DN a világon a legnépesebb jégvitorlás osztály. Hivatalos versenyszervezete az IDNIYRA (Internationational DN Ice Yacht Racing Association) több mint 2000 tagot számlál és tagszervezetei 20 országban vannak jelen. A DN elnevezést a Detroit News újság után kapta, amely 1936-ban írt ki pályázatot egy otthon is könnyen megépíthető, szállítható és gyorsan összeszerelhető “one-design” jégvitorlás tervezésére.

 

Gyere a Tisza-tóra 2017-ben is,

ahol már év elején is izgalmas programokkal várnak!

 

Fotó: Bordás Judit, GyTT, GyTT, Szalók Yacht K, DN Osztályszövetség, Szalók Yacht K.

 

Az írás szerzői jogvédelem hatálya alá esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr3712106343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása