TISZA-TAVI KULTURÁLIS KERÉKPÁRTÚRA
2015. július 08. írta: Lázár Tünde

TISZA-TAVI KULTURÁLIS KERÉKPÁRTÚRA

Július 25-én pattanj bringára és tarts velünk a Tour de Operán!

Szeretettel meghívunk egy kulturális jó hangulatú csapatépítő sporteseményre! Idén nyáron második alkalommal fogjuk körbetekerni kedvenc Tisza-tavunkat meghívott barátainkkal, ismerőseinkkel és az érdeklődőkkel.

opera_bringa.jpg

A világon is egyedülálló program célja, hogy összekapcsoljuk az egészséges életmódot a kultúrával. Természeti környezetben, zenei betétekkel – pihenőkkel – megszakítva szeretnénk a már/leendő operarajongóinknak minőségi szórakozást nyújtani. A július 25-én megrendezendő tó kerülő biciklis túra 11 megállóhelyen 11 minikoncerttel szórakoztatja a résztvevőket, emellett gasztronómiai specialitások gondoskodnak a komplex élményről. Minden egyes megállónál más-más művész vár minket, aki egy rövid részlet idejére elrepít minket az opera, táncművészet vagy éppen a kamarazene világába.

opera_plakat.jpg


A túra útvonala 67 km.
- Gyülekezés és helyszíni regisztráció 9:30-kor a tiszafüredi Kerékpáros Pihenőben.
- Köszöntő és az esemény hivatalos megnyitója 10:00-kor.
- Indulás a Pihenőből 10:20-kor.


Megállóink:

 


- A Tisza Balneum Thermal Hotelben Balázs Anita és Balázsné Tóth Hajnalka csellóművészek előadását hallgathatjuk meg.
- A következő megállónk Poroszló, ahol Gróf Széchenyi István utolsó leszármazottja, Széchenyi Krisztián és művésztársa Karádi Zsolt táncművészek műsorát tekinthetjük meg a Tavirózsa Étteremben.
- Sarudon Tilcsik István polgármester úr egy meglepetés műsorral kedveskedik a résztvevőknek.
- Dinnyésháton Kovács Eszter operaénekes köszöntője hangzik el, ezután Lőrincz Judit, Mondok Yvette, Balczó Péter és Boncsér Gergely operaénekesek előadását hallgathatjuk meg Bánhidi Petra táncművész koreográfiájával.
- A Kiskörei Szakaszmérnökségen egy művész házaspár teremti meg a kulturális atmoszférát. A képzőművészetet/szobrászművészetet Pogány Gábor Benő képviselteti kiállított munkáival, a táncművészetet pedig Szitt Melinda balettoktató-koreográfus tánccsoportja, a Mozdulat Táncműhely Szolnokról.
- Megállunk a Kiskörei Hallépcsőnél, ahol annak történetéről is meghallgathatunk egy érdekes előadást.
- Az Abádszalóki Belsőfalusi Templomban Erdélyi Erzsébet az Opera Nagykövete, Turi Melinda és Somogyi Anita minikoncertje lesz hallható.
A templom előtt pedig az Abádszalóki Csipkeverők Házának alkotói engednek betekintést a csipkeverés művészetébe.
- Tiszaderzsen a Tavirózsa Népdalkör lesz felelős a hangulatért. Utunkra egy kis frissen sült házi pogácsával engednek.
- Egerből érkezik hozzánk a Kurul dobosok csapata, akik a túra legnehezebb szakaszán bíztatják majd a kerékpárosokat.
- Tiszaszőlősön Bánhidi Petra táncművész 28 fős tánckarának előadását tekinthetjük meg.

- A Kormorán Kikötőnél fellép a Jazzation acapella kórus, aki az idei Lipcsei Nemzetközi Acapella Verseny Nagydíját és Közönségdíját is elhozta.

- Végállomás: Tiszafüred Halas tér, ahol a Tiszafüredi Mazsorettek várnak minket produkciójukkal.

Az érkezés várható időpontja 19:30.

*A fellépők változásának jogát fenntartjuk!

 


Részvételi díj 3500 Ft/fő, mely induláskor fizetendő a helyszínen. Az ár tartalmazza a műsorokat, egy Tour D’ Opera pólót, a csodálatos Tisza-tó madárvilágát, természeti adottságait és egy remek hangulatú bringázást. A részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni pólómérettel együtt a tourdopera@jelmezart.com címen lehet legkésőbb július 15-ig. A Tisza-tó partján fekvő települések lakosai, lakcímkártya felmutatásával ingyen részt vehetnek a rendezvényen.

opera_ildiko.jpg

Kívánjuk, hogy Ildikó jövőbeni - nagyobb szabású - tervei megvalósuljanak és rövid időn belül a Tisza-tó egy igazi, minőségi szórakozást nyújtó operagála helyszíne legyen a Természet Operaházával. Sokan vagyunk, akik ebben támogatjuk, hiszen ha ez a projekt megvalósul, akkor egész Kelet-Magyarország meghatározó turisztikai attrakciója jönne létre a Tisza-tónál.

Ennek előfutáraként tekinthetünk a július végi Tour D'Opera programra. Arra biztatunk mindenkit, hogy családjával, barátaival együtt vegyen részt ezen a nagyszerű egész napos eseményen.

További információk a tourdopera@jelmezart.com email címen és a 06 70/638 30 40-es telefonszámon, vagy a www.facebook.com/operaofthenature oldalon.

 

Gyere a Tisza-tóra,

Tekerjük le együtt a Tour D’ Operát!

Várunk Mindenkit Sok Szeretettel!

 

a Tour D’Opera csapata.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr967596208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása