FÜRDŐZŐK TÍZPARANCSOLATA
2015. június 09. írta: Lázár Tünde

FÜRDŐZŐK TÍZPARANCSOLATA

STRANDSZEZON KEZDETÉN A TISZA-TÓNÁL (IS)

Van, aki nem szeret fürödni. Fél a víztől, szégyenlős az alkata miatt, esetleg tart a vízben élő növényektől, állatoktól. Én kevés ilyen embert ismerek. A fürdőzés önfeledt szórakozás minden korosztálynak, de azért vannak olyan szabályok, melyeket be kell tartani a biztonság miatt.

abadszaloki_strand.jpg

Lássuk a fürdőzők TÍZPARANCSOLATÁT:

1. Fürdés előtt  zuhanyozzunk  le! Mossuk le magunkról a napolajat és az izzadságot, ezzel is lehűtjük testünket mielőtt megmártózunk.

2. Fürdés előtt használjuk a WC-t és erre szoktassuk rá kis gyermekeinket is! Ha a fürdésre szolgáló szabad-vizű strandon 300 m-en belül nincs mosdó, azt jelentsük az önkormányzatnak.

3. A napon felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe! Ha kimelegedtünk, fokozatosan hűtsük le magunkat a tó vizével.

poroszlo_delfin_kik.jpg

4. Erős déli (11-15 óra közötti) napsütésben húzódjunk árnyékba, védjük bőrünket az erős napsugárzástól, fejünket – különösen a kis gyerekekét – védjük a napszúrástól!

5. Fürdeni csak a strandokon, vagy a kijelölt partszakaszokon szabad! Nem tudhatjuk, hogy a víztükör alatt milyen sérülést okozó tuskók, növényi részek (például sulyom), éles tárgyak vannak.

6. Szemetet, hulladékot mindig az e célra szolgáló gyűjtőkbe dobjuk! Ha nincs szemétgyűjtő a strandon 100-150 m-en belül, vagy a gyűjtőket nem ürítik, azt jelentsük a terület gazdájának.

7. Bőrünket fokozatosan szoktassuk hozzá a napozáshoz! Bőrtípusunknak megfelelő napolajjal védekezzünk az erős, káros sugárzás ellen.

tndagonya2.jpg

8. A vízen, gumimatracon, ne aludjunk el, mert könnyen elsodorhat minket a hullámzás, a szél és napszúrást is kaphatunk!

9. Csónakba csak a megengedett létszámú utasok szállhatnak be! A csónakok túlterhelését, felborulását akadályozhatjuk meg ezzel.

10. Vízi sportszereket, motoros vízi járműveket mindig a kijelölt helyen, az előírásoknak megfelelően használjuk! Vegyük figyelembe, hogy a többiek is nyaralni érkeztek, vigyázzunk egymásra!

p0006426.JPG

+1. Érezzük jól magunkat, s a fényképezőt is mindig tartsuk kéznél, hogy a felejthetetlen nyaralásról készült képeinket hazatérve is tudjuk nézegetni, barátainknak, kollégáinknak megmutatni!

csuszdarol_potty.jpg

 

Gyere a Tisza-tóra,

itt 6 kiváló vízminőségű strandon mártózhatsz meg a habokban!

 

Fotó:Abádszalóki Strand, Delfin Kikötő, GyTT, Riviéra Vízisport, GyTT,

 

Az írás szerzői jogvédelem hatálya alá esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr327530196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása