AZ ÉV ELSŐ TISZA-TAVI GASZTROFESZTIVÁLJA
2015. február 23. írta: Lázár Tünde

AZ ÉV ELSŐ TISZA-TAVI GASZTROFESZTIVÁLJA

TISZATOR-Böllérfesztivál / Abádszalók

Közeleg az idei év első nagy Tisza-tavi gasztronómiai rendezvénye a TISZATOR Böllérfesztivál. Ha még nincs a naptáradban, most bejegyezheted: 2015. 03. 06-08. Abádszalók!

Az immár  IX. alkalommal megrendezésre kerülő Böllérfesztivál, mely az abádszalóki Füzes Kemping területén kerül megrendezésre, szeretettel várja a hagyományos, falusi disznótoros izek kedvelőit, minden érdeklődőt. 

terkep_tiszator.jpg

A pénteki nap az épitkezésé: a nevezett csapatok felhúzzák Böllérfalvát - ki-ki a saját portáját.

A fő attrakció a szombati napon lesz, ekkor zajlik a hagyományos, falusi hangulatú disznótor egyszerre 15-20 portán.

 

 

tiszator1.jpg

Aki részt vesz a IX. Tiszator böllérfesztiválon, megjegyzi, hogy Abádszalókra nem csak a nyári idegenforgalmi szezonban érdemes ellátogatni! A rendezvényen felelevenítik, megőrzik és tovább adják az évszázados, disznóvágással és feldolgozással kapcsolatos hagyományokat, miközben a látogatók egész nap portáról-portára járva izlelik az elkészült finomságokat. Közben a  szakértői zsűri elbirálja, hogy ki főzi a legfinomabb orjalevest, melyik csapat készíti a legjobb hurkát, kolbászt, toros káposztát. De a nap végére kiderül az is, kié lesz "Az év böllére" megtisztelő cím!

szep_es_hagyomanyos.jpg

 

disznofej_1.jpg

 

 

vegyesen 138.jpg

munka-moka.jpg

 

Eldől a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte aznap reggel a legfinomabb pogácsát.

 alapozo.jpg

 

Egész napos gazdag program a nagyszinpadon, valamint  népi kézműves termékek, fazekasok, bőrösök, mézeskalácsosok kirakodó vására várja a látogatókat.Többek között Szabó Ádám harmonikás virtuóz muzsikája,  Kacsó Hanga Borbála éneke -aki a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedő ének kategóriáját nyerte- most a Tiszator Böllérfesztiválon kápráztatja el a nézőket. A műsorvezető Rákóczi Feri lesz.

tiszator5.jpg

 

A Tiszator története:

2006 őszén tíz lelkes abádszalóki ember gondolt egy merészet, és elhatározta, hogy mer újat álmodni, élére állni egy új, nagyszabású kezdeményezésnek. Miért is? Ezer okot lehetne felsorolni. Íme néhány: mutassuk meg ország világnak, hogy Abádszalókra nem csak a nyári idegenforgalmi szezonban érdemes ellátogatni! Elevenítsük fel, őrizzük meg és adjuk tovább az évszázados hagyományainkat! Itt a remek alkalom, hogy szakértői zsűri bírálja el azt, hogy ki készíti a legjobb májas hurkát, vagy ki főzi a legfinomabb orjalevest. Dőljön el a vita, hogy ki főzette a legzamatosabb pálinkát az adott évben, vagy ki sütötte ma reggel a legfinomabb pogácsát! Megszületett tehát a böllérverseny ötlete. Tapasztalatszerzés céljából a Napkoron rendezendő eseményt látogatták meg a szervezők, és az ottani ötletgazdától „kikérve” a rendezés jogát nekiláttak továbbfejleszteni az eredeti ötletet. Így született meg a kóstoló jegyes árusítás, a pálinka és pogácsa verseny ötlete, és a komplett versenyszabályzat.

 

 

A rendezvény látogatói belépőjegyet váltanak – ez érvényes a csapatokkal érkező vendégekre is. A belépő ára:
  •   felnőtt - 400 Ft,   
  •   gyermek 300 Ft   
  •   kóstolójegy: 200 Ft.


Kóstolójegy a jegypénztárban és a rendezvény több pontján vásárolható.  A versenyző csapatok bármely terméküket kóstoltathatják a vendégekkel. A kóstolójegy egyben szavazólap is: a csapatok a verseny végén elszámolnak a szavazócédulákkal a versenybíróságnak.



A közönségdíjat a legtöbb szavazócédulát gyűjtő csapat nyeri el.

 

tiszator_plakat_2015.jpg

 

Gyere a Tisza-tóra,

mert itt március 7-én kolbászból lesz a kerités!

Aki nem hiszi, járjon utána!

 diszno.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://gyereatiszatora.blog.hu/api/trackback/id/tr757208651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása